Tijdlijn circular skills in kernmomenten
Oktober 2019:
Het Circular Skills project gaat van start in het mbo, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Januari 2020:
Het Circular Skills project wordt uitgebreid naar het vmbo en hbo, met steun van de Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie. Er starten 7 pilotprojecten op onderwijsinstellingen door het hele land.
Januari 2020:
Leren voor Morgen en ISSO presenteren een verkenning naar Circular Skills in de bouw en installatiesector.
Maart 2020:
O3-Effect, Stichting Technotrend en co peratie DOON starten een docentenconsultatie om de stand van zaken rondom het thema circulaire economie in het pro, vmbo, mbo en hbo in kaart te brengen. Aan de consultatie doen zo’n 150 docenten mee.
Juni 2020:
Leren voor Morgen en SME presenteren het verslag van een verdiepende marktconsultatie over Circular Skills in de bouw- en installatiesector. Aan de consultatie doen zo’n 45 bedrijven mee.
Oktober 2020:
Leren voor Morgen en Stichting Technotrend starten met het Globe College, ROC TOP en de Hogeschool Utrecht een pilot met kennisdelingsplatform Guides.
December 2020:
Duurzaam MBO lanceert de pagina “Circular Skills in de Bouw”, met modules, clip courses en guides over circulair bouwen, ontwikkelen en installeren.
Januari 2021:
De eerste reeks pilotprojecten wordt afgerond. Een nieuwe reeks van 6 projecten gaat van start.
Februari 2021:
Leren voor Morgen, IkCirculeer, SME en Circulair Friesland lanceren de Onderwijshandleiding Circular Skills in de Bouw.
Maart 2021:
Leren voor Morgen, NADO en Teachers for Climate organiseren twee livecasts over Circular Skills vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Mei 2021:
Het eerste Circular Skills symposium vindt digitaal plaats. De deelnemers brengen samen de geboekte successen en aanstaande uitdagingen in kaart.
Mei 2021:
Leren voor Morgen, Het Groene Brein, ISSO, S-BB, MBO College Lelystad, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Zuyd presenteren de praatplaat “Circular Skills in Context” om duidelijk te maken wat Circular Skills zijn.
Juni 2021:
Leren voor Morgen organiseert een reeks stakeholderdialogen waarbij deelnemers uit het onderwijs, bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en het maatschappelijk veld met elkaar in dialoog treden over het vraagstuk ‘leren en opleiden voor een circulaire economie’.
September 2021:
Leren voor Morgen, Stichting Technotrend, SME, ManageMind Group, Bright Future Lab, Teachers for Climate, Hart & Hoofd en Guides presenteren de Routekaart Duurzaam Onderwijs: een instrument waarmee scholen op basis van de Whole School Approach een integrale en breed-gedragen visie en strategie kunnen ontwikkelen op leren voor duurzame ontwikkeling.
September 2021:
Met steun van Leren voor Morgen start het initiatief Purpose Works, om uitvoerend bouwbedrijven aan de hand van Circular Skills toekomstbestendig te maken.
Oktober 2021:
Leren voor Morgen, SME en NADO presenteren het verslag van een verdiepende marktconsultatie over Circular Skills in de maakindustrie. Zo’n 15 pioniers uit de wereld van circulair textiel en meubilering hebben meegedaan.
November 2021:
CINOP presenteert het verslag van een verkennend onderzoek naar de monitoring van circulaire economie in het beroepsonderwijs.