Circular Skills in Textiel

Docenten uit de verschillende teams van het ROC van Amsterdam werken aan een gewijzigde invulling van de curricula van haar mode-opleidingen aan de hand van nieuwe kwalificatiedossiers, waarin duurzame ontwikkeling en circulaire vaardigheden nieuwe vereisten zijn. Dit project is gericht op het realiseren en versterken van een duurzame samenwerking tussen het ROC en circulaire mode- en industriebedrijven.

Met het project Circular Skills in Textiel werken we aan een samenwerking tussen het ROC en de bedrijven in de omgeving werkend aan duurzame mode en textiel. Hierbij wordt de circulaire expertise uit het bedrijfsleven ingebed in de opleidingen en zorgen we voor een goede aansluiting van de opleidingen bij de voor deze bedrijven benodigde circulaire vaardigheden. Zo worden de duurzame vaardigheden van zowel docenten als studenten versterkt en dichten we de kloof tussen de opleidingen en de arbeidsmarkt.

Daarnaast is er bijgedragen aan een samenwerking tussen Denim City, een organisatie rondom de circulaire productieketen van Jeans, en mode-opleidingen in heel Nederland. Het online platform Guides is ingezet voor kennisdeling rondom de circulaire vaardigheden in de modesector.

In het project vonden verschillendee activiteiten plaats:

  • Een serie gesprekken met opleidingsmanagers mode van het ROC van Amsterdam over de wensen, vereisten en mogelijkheden van het circular skills programma.
  • Het vormen. van een netwerk van circulaire mode- en textielbedrijven om de mogelijkheden voor een win-win samenwerking met het ROC te onderzoeken.
  • Het toegankelijk maken van het circulaire opleidingsaanbod van Denim City voor MBO-opleidingen in heel Nederland.
  • Co-creatie en uitvoering van het circular skills programma voor eerstejaars studenten van het ROC van Amsterdam.

 

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Patrick van der Hofstad van TechnoTrend. 

Sluit aan bij Sustainability Skills!
Hieronder vertellen we je hoe je kunt aansluiten bij het programma.

  • Wil jouw organisatie zich aansluiten bij een van de bestaande regionale samenwerkingen (Friesland; Flevoland; Utrecht; Zuid-Holland; Rotterdam)? Neem dan contact op met Daan de Kruijf via daan@lerenvoormorgen.org.
  • Verbindt jouw initiatief op regionaal niveau het onderwijs, bedrijfsleven, overheden en onderzoekers? En wil je hiermee aansluiten bij het programma om dit initiatief door te ontwikkelen en/of te laten groeien? Graag leren we je beter kennen. Vul deze vragenlijst in, dan nemen we binnen 7 werkdagen contact met je op!
  • Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 
Leden
Stichting Technotrend
Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs (NADO)

Agenda

Inspiratie/nieuws

Podcasts

Kennis

In aanloop naar dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Daan de Kruijf. Daan is inmiddels drie jaar actief voor Leren voor Morgen als…

Meer projecten

Deel deze pagina: