Word lid

van hét netwerk voor leren voor duurzame ontwikkeling

Sluit je net als bijna 200 andere organisaties binnen én buiten het onderwijs aan bij Leren voor Morgen – hét netwerk voor leren voor duurzame ontwikkeling. Doe nieuwe contacten op, leer van anderen en laat jouw stem horen. Al onze leden streven hetzelfde na: een duurzaam en toekomstbestendig onderwijs. Dit bereiken kan geen enkele organisatie alleen. Als coöperatie slaan we daarom de handen ineen. Hoe leden bijdragen aan de missie staat beschreven in de intentieverklaring die ieder lid tekent. Zo laat je aan de buitenwereld zien waar je voor staat!

Voordelen

Lidmaatschap van Leren voor Morgen maakt je onderdeel van de beweging richting toekomstgericht onderwijs. Dit geldt voor elke organisatie die lid is. Andere, meer specifieke voordelen, zijn afhankelijk van de plek die jouw organisatie heeft in de transitie richting duurzaam onderwijs.

We maken onderscheid tussen organisaties binnen en buiten het onderwijs.

Voordelen voor scholen en onderwijsinstellingen

Vind steun

 • Het netwerk van Leren voor Morgen kan je helpen om leren voor duurzame ontwikkeling te verankeren in jouw onderwijsinstelling, en om hier draagvlak voor te vinden.
 • In het netwerk van Leren voor Morgen worden projecten ontwikkeld en uitgevoerd die je helpen om leren voor duurzame ontwikkeling een plek te geven in jouw onderwijsinstelling

Vergroot je netwerk

 • Als lid kom je in contact met andere organisaties en onderwijsinstellingen die werken aan dezelfde missie.
 • Met jouw lidmaatschap laat aan de buitenwereld zien dat je je inzet voor toekomstgericht onderwijs.

Bepaal koers

 • Als lid kun je jouw stem laten horen in de steeds luidere roep om toekomstgericht onderwijs. Leren voor Morgen is de plek waar een groeiende groep organisaties met een hart voor leren voor duurzame ontwikkeling samenkomt. De stem van deze groep laten we horen op plekken waar beslissingen worden genomen.
 • Door je aan te sluiten kun je met jouw ideeën over toekomstgericht onderwijs richting geven aan de koers van de coöperatie via jouw stem op de ALV’s.

Voordelen voor organisaties buiten het onderwijs

Vind steun

 • Als lid vind je bondgenoten in de weerbarstige praktijk van de transitie naar duurzamer onderwijs. Je hebt de mogelijkheid om met deze collega-organisaties kennis uit te wisselen op thema’s als impactmanagement, transitiemanagement en acquisitie.
 • Als lid ben je onderdeel van een netwerk waarin gezamenlijke projecten worden ontwikkeld en uitgevoerd die doelen bereiken die door ieder lid afzonderlijk niet bereikt kunnen worden.

Vergroot je netwerk

 • Als lid krijg je zicht op het speelveld van organisaties en onderwijsinstellingen die werken aan dezelfde missie, en kom je met hen in contact.
 • Met jouw lidmaatschap ben je zichtbaar in ons netwerk van onderwijsinstellingen en -professionals als partij met hart voor toekomstgericht onderwijs.

Bepaal koers

 • Door lid te worden wordt jouw belang in een duurzamer onderwijssysteem vertegenwoordigd. Het gaat hier niet zo zeer om individuele belangen in deze transitie, maar wel om het grotere belang van toekomstgericht onderwijs. Leren voor Morgen laat de stem van een groeiende groep organisaties met een hart voor duurzaamheid in het onderwijs horen op plekken waar beslissingen worden genomen.
 • Door je aan te sluiten heb je de mogelijkheid om met jouw ideeën over de transitie richting toekomstgericht onderwijs mede richting te geven aan de koers van de coöperatie met jouw stem op de ALV’s.

Kosten

De kosten van lidmaatschap zijn afhankelijk van organisatietype en -grootte. Voor onderwijsinstellingen is een financiële bijdrage facultatief.

Hieronder vind je een overzicht van de kosten voor verschillende organisaties voor 2024:

0 – ≤1,0 FTE > 1,0 – < 5 FTE ≥ 5 – < 15 FTE ≥ 15 – < 30 FTE ≥ 30,0 FTE
Onderwijsinstellingen (facultatief) € 52,- € 78,- € 156,- € 312,- € 468,-
Non-profit organisaties € 52,- € 78,- € 156,- € 312,- € 468,-
Profit organisaties € 78,- € 156,- € 364,- € 781,- € 1.041,-

Aanmelden

Laat jouw gegevens achter via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek! 

We vragen alle leden hun lidmaatschap te formaliseren door deze intentieverklaring te tekenen.

Deel deze pagina: