Bestuurders

Scholen hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame wereld. Bestuurders zijn verantwoordelijk voor het onderwijs dat wordt gegeven op scholen. Op deze pagina vind je instrumenten om bestuurders te helpen te begeleiden bij het beantwoorden van alle vragen die er op hen afkomen als het gaat om circulair en duurzaam onderwijs, een een strategie te vormen met concrete aanpak om als school een duurzame school te kunnen worden.

Lesmaterialen

di 10 oktober 2023, 10:00 U 16:15 U
De Woonindustrie in Nieuwegein
di 10 oktober 2023, 14:00 U 18:00 U
AICS South East Campus, ook wel het Zandkasteel genoemd
wo 11 oktober 2023, 19:00 U
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
do 23 november 2023, 15:15 U 16:15 U
Online (Zoomlink hiernaast)
do 18 januari 2024, 15:15 U 16:15 U
Online (Zoomlink hiernaast)
wo 31 januari 2024, 14:00 U 18:00 U
Marnix Academie, Utrecht
In het Sustainability Skills programma hebben de leden van de Coöperatie Leren voor Morgen onderzocht hoe het beroepsonderwijs jongeren kan opleiden voor de circulaire transitie.…
Er wordt veel gezegd over de toekomstige arbeidsmarkt, zonder daarbij de toekomst zelf te betrekken. Het huidige beleid is te weinig op jongeren afgestemd. Hierdoor…
Wil je met de verschillen onderwerpen uit de Sustainabul benchmark aan de slag en ben je op zoek naar beleid en maatregelen waar je aan…
Welke organisaties werken binnen het onderwijs aan het verbeteren van gelijke kansen, diversiteit en inclusie, wat doen zij en wat maakt hen succesvol? Wat hebben…
Namens Coöperatie Leren voor Morgen staat er een artikel over duurzaam onderwijs in het juni nummer van het blad Van Twaalf tot Achttien.
In aanloop naar dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Daan de Kruijf. Daan is inmiddels drie jaar actief voor Leren voor Morgen als…
Hoe ziet een monitor eruit die circulariteit in het onderwijs moet meten? Met deze hoofdvraag stapte Leren voor Morgen naar het onderzoeksbureau CINOP. Een vooronderzoek…
Het Circular Skills programma presenteert een nieuw rapport. In juni en juli heeft Leren voor Morgen i.s.m. NADO en SME een marktconsultatie georganiseerd in de…
Opnieuw worden we met onze neus op de feiten gedrukt. De urgentie om klimaatverandering te beperken en drastische maatregelen te nemen is onmiskenbaar groot. Zojuist…
Deze drie documenten bevatten de hoofdlijnen en ambities voor de komende jaren en aanbevelingen aan Member States.
De Circular Skills Meetup was hét event voor professionals uit het onderwijs, bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheden, die werken aan de circulaire transitie. Samen onderzochten we…
In dit project zetten we een leeromgeving op in Westland voor het ontwikkelen van Sustainability Skills rondom de circulaire glastuinbouw.
Dit project is gericht op het vormen van een interdisciplinaire samenwerking met als doel om bij de dragen het opbouwen van praktijk-, leer- en innovatiecapaciteit…
Met het onderwijsconsortium in Flevoland werken we aan het structureel opleiden voor een Circulaire Regionale Economie. Dit doen we door behoeften te identificeren, samenwerkingen vorm…
Leden van Coöperatie Leren voor Morgen hebben een Routekaart Duurzaam Onderwijs ontwikkeld waarmee scholen zelf een visie kunnen ontwikkelen die past bij het DNA van…
Op basis van twee rondetafelgesprekken met onderwijsprofessonials en aanjagers van de circulaire economie is een afbeelding gemaakt van Circular Skills in Context: what, why and…
In dit project ontwikkelden we een onderwijshandleiding met portretten en praktijkverhalen van docenten uit alle lagen van het beroepsonderwijs die inspireren, omdat ze circulair bouwen…
Deel deze pagina: