- Update
- 16 november 2023
Eind vorige maand was in een kamerbrief te lezen dat het kabinet werk gaat maken van een strategie voor duurzaamheid in het onderwijs. Dat is maar goed ook, want uit…
Als coöperatie vertegenwoordigen we de stem van een groeiende groep organisaties die pleit voor duurzamer en toekomstgerichter onderwijs. Deze stem willen we laten horen op plekken die ertoe doen: op plekken waar de kwaliteitseisen en leerdoelen worden bepaald en waar onderwijsinnovaties worden ingezet. Door de stemmen van alle leden van de coöperatie samen te laten klinken, staan we sterker en geven we het maatschappelijke belang van duurzaam onderwijs meer gewicht.
Hoewel artikel 23 van de grondwet de vrijheid van onderwijs borgt, zijn er centrale plekken waar kaders worden vormgegeven. Leerdoelen en exameneisen worden landelijk bepaald, en ook de controle op onderwijsinstellingen wordt landelijk georganiseerd. De uiteindelijke uitvoering gebeurt op lokaal niveau. Reden om als coöperatie mee te willen praten met de politiek, de landelijke overheid, de onderwijskoepels, docenten(vak)verenigingen en met bestuurders, schoolleiders, docenten en leerlingen van scholen.
Periodiek bepalen wij met leden van de coöperatie waar onze focus zou moeten liggen en waar onze duurzame stem de meeste impact heeft.
Focus
De komende periode zijn dit onze focuspunten:
In de Coöperatie Leren voor Morgen zijn diverse partijen verenigd die zich inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs. De Coöperatie Leren voor Morgen ontvangt financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van het programma DuurzaamDoor.