Leven lang leren

De transitie naar een duurzame wereld vraagt om een omslag in denken in waar, wat en hoe we leren. Leren doe je namelijk niet alleen op school, maar ook na- en buiten school (het reguliere onderwijs) om. In de snel veranderende wereld waarin we leven, met als grote uitdaging de transitie naar een duurzame wereld, is het van belang dat een leven lang leren de norm wordt. Duurzaam denken en doen vraagt namelijk ook van huidige werkgevers- en werknemers om een andere invulling van hun taken- en daarmee nieuwe kennis en vaardigheden om die taken uit te voeren. Vaardigheden zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen, leergierigheid en flexibiliteit worden steeds belangrijker om mee te kunnen bewegen, sturen en anticiperen op de golven van de veranderende wereld. Op deze pagina vind je projecten, kennis, agenda-en nieuwsitems op het gebied van duurzaam een leven lang leren. 

Projecten

Samen met onze leden zijn we verantwoordelijk voor een groot aantal projecten die bijdragen aan duurzaam onderwijs. Door gerichte samenwerking op te zoeken bereiken we een breder publiek en versnellen we de transitie naar duurzaam onderwijs. Bekijk onze projecten die gaan over een leven lang leren.

Lesmaterialen

Actueel

Er gebeurt enorm veel binnen het onderwijs op het gebied van duurzaamheid. Bekijk hieronder de belangrijkste online en offline events die plaatsvinden en gaan over een leven lang leren.

Agenda

Er gebeurt enorm veel binnen het onderwijs op het gebied van duurzaamheid. Bekijk hieronder de belangrijkste online en offline events die plaatsvinden en gaan over een leven lang leren.

Kennis

Alles wat je wilt weten over duurzaam een leven lang leren.
Deze startnotitie biedt een verkenning voor natuurinclusief onderwijs, uitgevoerd in het kader van de Agenda Natuurinclusief, domein onderwijs.
In aanloop naar dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Daan de Kruijf. Daan is inmiddels drie jaar actief voor Leren voor Morgen als…
Deel deze pagina: