In de toekomst, in de circulaire economie, worden gebouwen goed onderhouden om de levensduur te verlengen. Vervolgens worden de onderdelen gedemonteerd waarna die opgeknapt en elders weer gebruikt kunnen worden. Als de kwaliteit er van te laag is, kan je de onderdelen recyclen tot grondstoffen die daarna weer gebruikt worden in nieuwe producten.
Circulair bouwen betekent het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Bouwen op een wijze die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. Hier en daar, nu en later.
In dit project onderzoeken we wat de verschuiving van lineair naar circulair bouwen betekent voor de sector en de hieraan gerelateerde opleidingen. Er is gekeken naar:
Dit heeft geresulteerd in een e-learning die je hier kunt vinden!
Meer weten?
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Rob de Vrind van het Koning Willem I College.
Sluit aan bij Sustainability Skills!
Dit project is inmiddels afgerond. Hieronder vertellen we je hoe je kunt aansluiten bij het programma.
No results found.
No results found.
No results found.
In de Coöperatie Leren voor Morgen zijn diverse partijen verenigd die zich inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs. De Coöperatie Leren voor Morgen ontvangt financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van het programma DuurzaamDoor.