Opleiden voor een Circulaire Regionale Economie

Met het onderwijsconsortium Flevoland willen we de onderwijsbehoeften in de context van Flevoland identificeren aan de hand van de vraag: “Wat is er in het beroepsonderwijs van Flevoland nodig om structureel op te leiden voor een Circulaire Regionale Economie?”

In dit project wordt er in drie bijeenkomsten met afvaardigingen vanuit het Flevolands beroepsonderwijs gewerkt aan:

  • Het identificeren van de vragen en behoeften vanuit het beroepsonderwijs om op te leiden voor een CRE.
  • Het duiden van samenwerkingsbehoeften tussen de onderwijsinstellingen en hun omgeving (Bedrijfsleven, MKB, Provincie, Gemeente) én specifiek maken van de vragen aan de beoogde partners.
  • Het ontwikkelen van een pilot-idee op basis van de vragen en samenwerkingsbehoeften van het beroepsonderwijs.

De bedoeling van de bijeenkomsten is om een pilot (praktijkopdracht) te bedenken waarin er geëxperimenteerd wordt met een vorm van samenwerking tussen onderwijsinstellingen uit de regio ten behoeve van het opleiden voor een CRE.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Guido Bastiaans van O3-Effect.

Sluit aan bij Sustainability Skills!
Hieronder vertellen we je hoe je kunt aansluiten bij het programma.

  • Wil jouw organisatie zich aansluiten bij een van de bestaande regionale samenwerkingen (Friesland; Flevoland; Utrecht; Zuid-Holland; Rotterdam)? Neem dan contact op met Daan de Kruijf via daan@lerenvoormorgen.org.
  • Verbindt jouw initiatief op regionaal niveau het onderwijs, bedrijfsleven, overheden en onderzoekers? En wil je hiermee aansluiten bij het programma om dit initiatief door te ontwikkelen en/of te laten groeien? Graag leren we je beter kennen. Vul deze vragenlijst in, dan nemen we binnen 7 werkdagen contact met je op!
  • Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 
Leden
O3-Effect

Agenda

Inspiratie/nieuws

Podcasts

Kennis

In aanloop naar dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Daan de Kruijf. Daan is inmiddels drie jaar actief voor Leren voor Morgen als…
Hoe ziet een monitor eruit die circulariteit in het onderwijs moet meten? Met deze hoofdvraag stapte Leren voor Morgen naar het onderzoeksbureau CINOP. Een vooronderzoek…

Meer projecten

Deel deze pagina: