do 6 juni 2024, 13:30 U 14:30 U

3e Collegiaal Bestuurdersoverleg Duurzaamheid in het MBO

LvM_SustainaBul_2023_HansvanderWoerd-239

Alfa-college en de Coöperatie Leren voor Morgen nemen het initiatief voor het derde collegiale bestuurdersoverleg over duurzaamheid in het mbo. We gaan in gesprek over wat we tegenkomen in het proces van verduurzaming in het mbo om elkaar te stimuleren, inspireren en ondersteunen.

Enno van der Werff, bestuurder van het Alfa-college brengt deze keer een casus in:

Programma of beweging?

Meestal worden veranderingen via een programma opgepakt, wij kiezen bewust voor een beweging. Mede vanuit de filosofie dat we duurzaamheid framen als “niet erbij, maar anders”.

Vragen van Enno aan de deelnemers:

  1. Hoe kijken jullie aan tegen een beweging, gebaseerd op het aanboren en aanjagen van energie versus een formeel programma?
  2. Onze huidige manier van meten knelt; we meten op basis van SDG’s maar het lijkt nu meer op een invulklus voor leidinggevenden. We willen in 2025 meer toe naar het meten van de beweging. Groeit die, bereiken we impact etc. Hoe meet je nu de resultaten en hoe meet je de daadwerkelijke impact van je duurzame onderwijs in de regio?

 

Interesse? Meld u aan via onderstaande knop, dan ontvangt u een agendaverzoek met de Teams-link.

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor bestuurders van mbo-instellingen. Voor duurzaamheidscoördinatoren worden ook kennisdeelbijeenkomsten georganiseerd.

Wanneer

do 6 juni 2024, 13:30 U 14:30 U

Waar

Online via Teams

Organisatie

Voor wie

bestuurders van mbo instellingen
Deel deze pagina: