Bekijk webinar ‘Burgerschap en Sustainable Development Goals’

In november werd een serie bijeenkomsten georganiseerd over de belangrijkste ontwikkelingen over duurzaamheid in het onderwijs. De bijeenkomsten zijn terug te kijken op deze website en zijn interessant voor een breed publiek. Naast schoolbestuurders, schoolleiders en docenten in het po, vo en so zijn ook andere geïnteresseerden van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten terug te kijken.

Samen met tafelgasten Laurien Crump (Schoolleider Christelijk Lyceum Schaersvoorde), Luuk kampman (Curriculumontwikkelaar Burgerschap bij de SLO; Expertisepunt Burgerschap), Judith Maas (Directeur SDG Nederland), Guus Geisen (Onderwijskundige met ervaring als leerkracht, directeur en onderwijsbegeleider) en Dada Amoilafoe (Bestuurslid LAKS) werd antwoord gezocht op vragen als:

  • Hoe kun je de duurzaamheidsdoelen gebruiken om je burgerschapsonderwijs vorm te geven?
  • Welke concrete voorbeelden kennen jullie van scholen waar duurzaamheid wordt gelinkt aan burgerschapsonderwijs?
  • Waar zitten de haakjes daarvoor concreet?
  • Wat is hierbij de rol van schoolleiders en bestuurders?

Daarnaast kregen deelnemers praktische, inspirerende tips en tools en er is gelegenheid om online vragen te stellen.

Dit webinar maakt onderdeel uit van de serie webinars die werd georganiseerd voorafgaand aan de ‘Werkbijeenkomst Duurzaamheid in het Onderwijs’ op 27 november.

Links waar in het webinar naar wordt verwezen:

Wil op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam onderwijs of hieraan bijdragen? Schrijf je in voor de PO- of VO nieuwsbrief  van Coöperatie Leren voor Morgen, word  lid van de cooperatie, of neem contact op met Eline (netwerkcoördinator VO voor Morgen) of Peter (netwerkcoördinator PO voor Morgen).

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws