Zoek op
Sluit dit zoekvak.
wo 12 juni 2024, 16:00 U 19:00 U

Dialoogsessie(s) professioneel leiderschap

Dialoogsessie

Professioneel leiderschap (o.l.v. Arda Oosterhoff)

– Wat is dat, waarom is dat juist nu met oog op de 21e eeuw belangrijk en hoe ontwikkel je dat?
Om deze vragen met jullie te verkennen verzorgt SPARK 5 bijeenkomsten in samenwerking met het lectoraat Pedagogiek voor Duurzaam & Democratisch Opleiden van NHL Stenden.

Het is mogelijk om zowel de hele reeks als een of meer afzonderlijke sessies te volgen. Elke bijeenkomst is inclusief een eenvoudige maaltijd. Interesse? Meld je snel aan!*

*De bijeenkomsten zijn gratis voor onderwijsmakers van Firda, NHL Stenden, Aeres, Campus Fryslân en Hogeschool Van Hall Larenstein. Kom je van een andere school? Dan vragen we een vrijwillige bijdrage, te voldoen tijdens de bijeenkomst.

**Heb je je opgegeven, maar ben je onverhoopt toch verhinderd? Geef het ons een dag van tevoren door, zodat we de catering daar op af kunnen stemmen en niet verder bijdragen aan verspilling van voedsel 🙂

Meld je aan!

Meer over de gespreksleiders

Arda Oosterhoff  is verbonden aan de lectorenkring pedagogiek van NHL Stenden en doet post-doctoraal onderzoek naar professioneel leiderschap vanuit het perspectief dat er altijd aangrijpingspunten zijn waar docenten, teamleiders en directeuren invloed op uit kunnen oefenen om verandering te bewerkstelligen. Tijdens de sessies verkennen we hoe ‘dingen’ (systemen, objecten, technologieën, structuren, regels, etc.) onze onderwijspraktijk en ons handelingsvermogen beïnvloeden. We laten ons hierbij inspireren door de ideeën van Bruno Latour. Je krijgt de gelegenheid om een eigen casus in te brengen.

Elke Van Dermijnsbrugge is verbonden aan de lectorenkring pedagogiek van NHL Stenden en werkt daarbij als docent-onderzoeker bij International Teacher Education in Meppel. Ze focust op alternatieve onderzoeksmethoden in het onderwijs. Ze is geïnteresseerd in the toepassing van utopisch en speculatief denken, en in anarchistische organisatie filosofie om onderwijsbeleid, onderzoek en praktijk te herdenken. Tijdens haar sessie passen we een verbeeldende strategie voor denken en actie toe, genaamd ‘utopia as method’, op een door jullie gekozen thema/uitdaging/idee. We zullen de geschiedenis hiervan onder de loep nemen, reflecteren op jullie (school)waarden en principes, en herdenken hoe de school alternatieven in werking kan stellen in het hier en nu.

Jose Middendorp neemt ons als lector Pedagogiek voor Duurzaam en Democratisch Opleiden mee op een innerlijke reis, door met de deelnemers een casus te bespreken rond het thema ‘een hoopvolle toekomst’. Wat zijn jouw positieve of juist belemmerende ervaringen bij het creëren van onderwijs dat zich richt op een hoopvolle toekomst? Met behulp van een spiegelbrief plaats je de ervaring in een nieuw doorleefde context.

Wanneer

wo 12 juni 2024, 16:00 U 19:00 U

Waar

de Kanselarij, Leeuwarden

Turfmarkt 11

Organisatie

Voor wie

Docenten, teamleiders en directeuren
Deel deze pagina: