Urban Greening

Yuverta partner van European Platform Urban Greening

School
Yuverta

WSA-onderdeel
Curriculum

Good Practice
Partner van European Platform Urban Greening

Hoe houden we onze steden leefbaar in tijden van klimaat verandering? Hoe behouden we de biodiversiteit in onze dagelijkse leefomgeving? En welke innovaties en welk onderwijs is er nodig om dit te bewerkstelligen? Dit zijn centrale vragen waar het European Platform for Urban Greening aan werkt en Yuverta is een van de partners.

Het internationale project EPLUG is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en gemeentelijke partijen rondom innovatie en ontwikkeling op het gebied van stedelijk groen (urban green). Het project heeft tot doel de kennis en vaardigheden te vergroten die nodig zijn om klimaatadaptatie, biodiversiteit en welzijn in de stedelijke, groene leefomgeving aan te pakken, en de expertise onder professionals in Europa te verbreden.

De toewijding van de partners zowel uit het bedrijfsleven als de kennisinstellingen om van elkaar te leren en te formuleren waar de uitdagingen voor de toekomst is een van de successen van het project. Het laat zien hoe belangrijk deze samenwerking is en in hoeverre we deze verschillende inzichten en uitwisseling nodig hebben om aan een duurzame toekomst te werken.

Een uitgebreid verslag en case study van dit internationale project lees je hier!

Blijf op de hoogte!
Partnerschap van EPLUG is een van de good practices van de SustainaBul MBO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul MBO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Roos Wemmenhove. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het mbo? Meld je aan voor het netwerk MBO voor Morgen!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws