LOGIN

SustainaBul MBO

Duurzame ontwikkeling wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Ook het MBO timmert flink aan de weg. De Sustainabul MBO rankt ROC/AOC’s/Vakinstellingen op onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en de integrale benadering van duurzaamheid en ondersteunt de instellingen om van elkaar te leren.

Doel van de SustainaBul MBO

Met de SustainaBul probeert Leren voor Morgen een verdere verduurzaming te bewerkstelligen in het onderwijs. Dat doet zij door het onderwijs op een positieve manier te stimuleren en te inspireren door samenwerking, kennisdeling, collegiale consultatie en een competitie. Leren voor Morgen levert op deze manier een positieve en inspirerende bijdrage aan de kwaliteitsverbetering en vernieuwing van het onderwijs en de gezamenlijke ontwikkeling richting een duurzame samenleving en arbeidsmarkt.

Aanpak van SustainaBul MBO

De SustainaBul fungeert als een jaarlijkse ranglijst voor duurzaamheid. Er wordt door de deelnemers een vragenlijst ingevuld over de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Deze vragenlijst geeft een helder kader voor een duurzame school, haalt alle mooie voorbeelden uit de praktijk op en helpt bij het opstellen en monitoren van het duurzaamheidsbeleid. Omdat de deelnemers dit samen doen helpen ze elkaar om aan duurzaamheid te werken en worden daarvoor ook nog eens beloond met prijzen.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van SustainaBul MBO!

Inspiratie/nieuws

Inspiratie en nieuws vanuit de SustainaBul MBO vind je hier!

Kennis

Kennis vanuit de SustainaBul MBO vind je hier!
Wil je met de verschillen onderwerpen uit de Sustainabul benchmark aan de slag en ben je op zoek naar beleid en maatregelen waar je aan…

Meer projecten

Deel deze pagina: