Gezonde kantine

Duurzame catering bij het Regio College

School
Regio College

WSA-onderdeel
Bedrijfsvoering

Good Practice
Duurzame catering

Het Regio College werkt nauw samen met de cateraar om gezond en duurzaam eten aan te bieden aan de studenten en medewerkers. Het Regio College wordt gebruikt als proeftuin voor initiatieven om een gezonder en duurzamer aanbod te creëren. Zo wordt er bijvoorbeeld elke maand gratis fruit aangeboden. Met de cateraar is afgesproken dat minstens één keer per jaar het aanbod in de kantine in kaart wordt gebracht met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst wordt gerapporteerd aan de directie en College van Bestuur. Ook vindt er jaarlijks regelmatig overleg plaats in de vorm van een platform met de studentenraad over het aanbod. Aanvullende wensen die passen binnen het gezonde aanbod worden daarin meegenomen.

De samenwerking heeft geresulteerd in een Gouden Schaal kantine en het winnen van Het Gouden Bestek in 2020. Het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering richt zich op opdrachtgevers die erin slagen om catering van meerwaarde te laten zijn voor hun bedrijf of organisatie.

Meer inspiratie over duurzame en gezonde schoolkantines vind je op de website van het Voedingscentrum.

Blijf op de hoogte!
Duurzame catering is een van de good practices van de SustainaBul MBO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul MBO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Roos Wemmenhove. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het mbo? Meld je aan voor het netwerk MBO voor Morgen!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws