ROC NIjmegen

Duurzaam Bereikbaar Campus Heijendaal

School
ROC Nijmegen

WSA-onderdeel
Bedrijfsvoering, omgeving

Good Practice
Samenwerkingsverband Duurzaam Bereikbaar Heijendaal

Campus Heijendaal is een van de grootste werkgelegenheidslocaties van Gelderland. Dagelijks reizen er zo’n 50.000 studenten, 17.000 medewerkers en 5.000 polikliniekbezoekers van en naar Heijendaal. Om Heijendaal op een duurzame manier bereikbaar te houden, hebben de onderwijsinstellingen op Campus Heijendaal, het Radboudumc, de vervoerders, de Provincies Gelderland en Limburg en de gemeente Nijmegen een aantal jaar geleden de handen ineen geslagen in het samenwerkingsverband Duurzaam Bereikbaar Heijendaal. De partijen werken gezamenlijk aan beleidsmaatregelen, het verbeteren van het OV aanbod en infrastructurele maatregelen. Die maatregelen moeten eraan bijdragen dat meer mensen de auto laten staan en er minder autoverkeer naar Heijendaal komt. Zo ontstaat er ruimte voor een betere scheiding van de verschillende verkeersstromen, een heldere parkeerroute en meer ruimte voor voetganger, fiets en OV.

Duurzaam Bereikbaar Heijendaal wordt ondersteund vanuit Slim & Schoon Onderweg.

In totaal zijn er een kleine 30 initiatieven die allemaal een eigen traject kennen en allemaal een bijdrage moeten leveren aan het behalen van de doelstellingen.

Enkele voorbeelden zijn van de initiatieven zijn:

Blijf op de hoogte!
Het samenwerkingsverband Duurzaam Bereikbaar Heijendaal is een van de good practices van de SustainaBul MBO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul MBO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Roos Wemmenhove. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het mbo? Meld je aan voor het netwerk MBO voor Morgen!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws