LOGIN

Goldschmeding Foundation

Onze oprichter en donor Frits Goldschmeding, heeft de Goldschmeding Foundation een opdracht meegegeven: een betere wereld mogelijk maken voor Mens, Werk en Economie;
De Foundation werkt daarom aan een betere wereld waarin Mens, Werk en Economie met elkaar in balans zijn én elkaar versterken. En wij ondersteunen – met inzet van donaties, netwerk en kennis – zowel excellent wetenschappelijk onderzoek als innovatieve praktijkprojecten, die bijdragen aan een Inclusieve Arbeidsmarkt, Duurzaam Werk en een Menswaardige Economie.

Wat we doen

Voor de drie programma’s hebben wij doelstellingen geformuleerd, die afgeleid zijn van langere termijn doelen voor de hele samenleving, waaraan wij willen bijdragen. Om dit concreet te maken hebben wij per programma “veranderpaden” beschreven. Die paden bewandelen wij niet zelf; wij zoeken project-partners die deze veranderingen teweeg kunnen brengen. Deze partners ondersteunen wij met financiële middelen, en ook met onze kennis, ervaring en netwerken. Ons kleine team staat dus in nauw contact met de projectpartners.

Innovatieve praktijkprojecten betreffen het vinden van de juiste manier om een maatschappelijk probleem aan te pakken. Die manier moet in de praktijk bewezen worden en levensvatbaar worden, ofwel “marktrijp”. De praktijkprojecten moeten mensen en ondernemingen bereiken en in beweging brengen. Excellent wetenschappelijk onderzoek kan dienen om praktijkprojecten te begeleiden, maar kan ook dienen om inzichten en kennis te verwerven – die dan in de praktijk toepasbaar moeten zijn.

 

Deel deze pagina: