Ondernemen in een fashion outlet store

Stanislas Pro

School
Stanislas Pro Rijswijk

WSA-onderdeel
Pedagogiek & Didactiek

Betrokkenen
10 leerlingen, docent duurzaam ondernemen, kunstenaar, winkels, gemeente, inwoners Rijswijk

Good Practice
Nawfal Al Jeburi, docent duurzaam ondernemen, is sinds januari 2022 werkzaam bij Stanislas Pro. Hij kreeg de opdracht om de kringloopwinkel op school nieuw leven in te blazen. Het liep helemaal niet. Hij vroeg wat zijn leerlingen zouden willen doen, waar hun interesses liggen. Samen met leerlingen en collega’s heeft hij er nu een succesvolle fashion outlet store van gemaakt.

Bij het inkopen van kleding leren de leerlingen over de impact van het transport, het verpakkingsmateriaal, de productie, de verschillende stoffen en het kleuren van de kleding. Samen bekijken ze hoe ze duurzaam én aantrekkelijk kunnen werken. Zo zijn ze nu bezig met het oprichten van een design lab met een printer die kleding kan bedrukken. Hiervoor kopen ze gerecyclede kleding in en werken zij samen met een kunstenaar om de kleding te voorzien van aantrekkelijke prints. De leerlingen maken zelf het businessplan en leren hierbij om op een duurzame, verantwoorde manier geld te verdienen.

Op dit moment zijn er ongeveer 10 leerlingen van Stanislas Pro betrokken. De wens is om meer leerlingen uit Rijswijk en omgeving te betrekken en een nieuwe leerlijn en lesmateriaal voor praktijk, havo en mbo te ontwikkelen. Lees meer over dit initiatief op Circuleren.nu. De winterjas weggeefactie afgelopen oktober genereerde veel publiciteit.

Blijf op de hoogte!
De fashion outlet store van Stanislas Pro Rijswijk is een van de good practices van de SustainaBul VO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul VO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Eline Koopman. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het voortgezet onderwijs? Meld je aan voor het netwerk VO voor Morgen!

Website Contact Netwerk

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws