SustainaBul VO

Duurzame ontwikkeling wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Ook steeds meer VO-scholen vinden dit belangrijk. De SustainaBul VO stimuleert en ondersteunt scholen om het onderwijs duurzamer te maken. De scholen helpen daarbij elkaar met de implementatie van de SDGs.

Doel van de SustainaBul VO

Met de SustainaBul proberen we een verdere verduurzaming in het onderwijs te bewerkstelligen. Dit door het prikkelen van scholen door competitie, maar ook vooral door het delen van de opgedane kennis en ervaringen. Leren voor Morgen probeert op deze manier een positieve en inspirerende bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs en de ontwikkeling richting een duurzame samenleving.

We vinden het belangrijk dat het eigenaarschap van de SustainaBul VO bij de scholen zelf ligt. Geen externe partij die de school binnen komt, maar de VO-scholen zelf die van elkaar leren, best practices delen en zich samen verder ontwikkelen tot duurzame scholen.

Aanpak SustainaBul VO

De SustainaBul is een jaarlijkse coöperatieve benchmark en ranglijst van duurzaamheid van het voortgezet onderwijs. De scholen brengen op basis van een vragenlijst in kaart hoe zij duurzaamheid in de school ontwikkelen. Hierdoor krijgen ze inzicht in waar ze staan en welke vervolgstappen gezet kunnen worden. Via  voortgang en ranking sessies bespreken en beoordelen de deelnemers de voortgang en resultaten met elkaar. Op basis hiervan wordt door de deelnemers zelf een jaarlijkse ranking opgesteld. Alle deelnemers worden jaarlijks in het zonnetje gezet en worden daardoor landelijk op de kaart gezet als scholen die duurzaamheid en de SDG’s belangrijk vinden.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van de SustainaBul VO!
Benieuwd hoe Yuverta en Espritscholen deelname vonden? Lees hier hun ervaringen!

 

Leden

Agenda

oktober 2024

Inspiratie/nieuws

Inspiratie en nieuws vanuit de SustainaBul VO vind je hier!

Podcasts

Kennis

Kennis vanuit de SustainaBul VO vind je hier!

Meer projecten

Deel deze pagina: