Opdracht moestuin

Moestuin & keuzevak Voeding en Bewegen

School
Griendencollege Sliedrecht

WSA-onderdeel
Curriculum

Betrokkenen
18 leerlingen, docent LO, docent Zorg, sociale moestuin van de gemeente Sliedrecht

Good Practice
Het Griendencollege heeft een nieuw keuzevak opgezet wat door de eindexamenleerlingen gekozen kan worden (Voeding en Bewegen). In dit vak komt duurzaamheid sterk naar voren, zowel ecologische duurzaamheid (zoals de gevolgen voor milieu en dierenwelzijn bij voedseltransport en voedselproductie) als sociale duurzaamheid (goede gezondheid en welzijn).

Er is een samenwerking met de lokale sociale moestuin gestart om leerlingen op pad te sturen met groenten die lokaal verbouwd worden, die door de leerling zelf geoogst moesten worden én verwerkt in een zelf gekookte maaltijd.

Daarnaast hebben leerlingen ook zelf gezaaid, verspeend, verzorgd en geoogst uit de GrowWizzkid kas die het Griendencollege sinds dit jaar op school heeft staan. Dit was dus nog in een eerder stadium in het groeiproces: zelf zaaien en de plantjes regelmatig checken en water geven. Er is hiervoor gekozen voor ‘eetbaar groen’ zoals basilicum, tuinkers, rucola etc. Voordeel daarvan was ook dat dit snel groeit en leerlingen dus snel resultaat zien. De leerling kreeg de opdracht om dit te vertellen in een ‘visual storytelling’. Ook hier lag het accent dus, naast gezonde voeding,op het lokaal verbouwen van groenten en dit verwerken in een maaltijd.

Bekijk hier het keuzevak Voeding en Bewegen. Lees hier meer over GrowWizzkid.

Blijf op de hoogte!
Het keuzevak en bezoek aan de moestuin is een van de good practices van de SustainaBul VO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul VO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Eline Koopman. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het voortgezet onderwijs? Meld je aan voor het netwerk VO voor Morgen!

Website Contact Netwerk

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws