Mental Health Radio

israa-ali-gF3T1aT2mW0-unsplash
Wij zetten aankomende weken de mooiste, duurzame voobeelden uit het mbo op een rijtje. Al deze Good Practices komen van de SustainaBul MBO, een ranking voor duurzaamheid in het mbo. Deze keer het Mediacollege Amsterdam met hun Mental Health radio.

De corona pandemie heeft een enorme impact op de mentale gezondheid van jongeren. Om dit onderwerp bespreekbaar te maken introduceerde het Mediacollege Amsterdam de Mental Health Alert Week. Studenten maakten een week lang live radio over allerlei onderwerpen die te maken hebben met geestelijke gezondheid: depressie, middelengebruik, het belang van sporten, stress en budgetcoaching. Dit was een samenwerking tussen medewerkers van het zorgtraject bureau, de Ma Frontrunners (het duurzaamheidsstudententeam) en de opleidingen Mediamanager en Mediaredactiemedewerker. Het voornaamste doel van de uitzendingen was het bespreekbaar maken van mentale klachten en het verlagen van de drempel om hulp te vragen, zowel binnen als buiten de school. Met persoonlijke verhalen van leerlingen, tips van professionals en natuurlijk muziek die past bij deze onderwerpen.

Studenten werden uitgenodigd om deel te nemen aan de radio-uitzendingen en hun persoonlijke verhaal te delen. Er werd massaal gereageerd en ervaringen gedeeld, luisteren zorgden voor herkenning en erkenning. Voor dit schooljaar staat er alweer een nieuwe Mental Health Alert Week op de agenda.

Afgelopen vrijdag won het Mediacollege de SustainaBul MBO publieksprijs voor de Mental Health radio. De hele uitreiking is hier terug te kijken.

 

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws