Maatwerk bij VAVO

Maatwerk bij Vavo

School
Nova College Vavo (Amstelveen, Haarlem & Hoofddorp)

WSA-onderdeel
Visie

Betrokkenen
1200 leerlingen, alle vavo-docenten en onderwijsondersteunend personeel, gemeenten, vo-scholen, UWV en bedrijven

Good Practice
Ons vavo is tweedekansonderwijs, aangezien wij de kansengelijkheid willen vergroten. Daarbij staan SDG’s 3, 4, 5 en 10 centraal. Dit doen wij door zo veel mogelijk maatwerk te leveren en goede begeleiding te bieden.

Elke student heeft een individueel rooster op maat waarbij niet iedereen even veel vakken volgt. Wanneer iemand door topsport, chronische ziekte, geestelijke gezondheid of thuissituatie (zoals mantelzorg of armoede waardoor je naast je school moet werken) maar een paar vakken kan volgen, dan worden alleen die vakken ingeroosterd en kan diegene het jaar daarop de andere vakken doen. Hierdoor kunnen eindexamens over verschillende jaren verspreid worden. Dit verlaagt voor sommige studenten de druk waardoor zij uiteindelijk wel hun diploma kunnen halen.

Daarnaast is er begeleiding mogelijk van de mentor, de trajectbegeleider, het studiecentrum, de schoolmaatschappelijk werker en/of de schoolpsycholoog. Het enige wat de student en soms de ouders moeten doen is open en eerlijk communiceren. Vroegtijdig hulp inzetten werkt namelijk altijd beter dan pas hulp inschakelen als de achterstanden al flink zijn opgelopen. Daarom hebben wij een uitgebreide intake en proberen wij duidelijk te maken wat onze mogelijkheden zijn en waar onze grenzen liggen. Wij willen namelijk dat zij met een reëel en haalbaar doel aan de opleidingen beginnen. Stap voor stap gaan we richting het verwezenlijken van de dromen van de student, waarbij wij ons concentreren op die eerste stap.

Blijf op de hoogte!
Maatwerk bij Vavo op het Nova College is een van de good practices van de SustainaBul VO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul VO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Eline Koopman. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het voortgezet onderwijs? Meld je aan voor het netwerk VO voor Morgen!

Website Contact Netwerk

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws