ma 10 oktober 2022

Dag van de Duurzaamheid

dvdd

Op de Dag van de Duurzaamheid wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. Duizenden leerkrachten, leerlingen, studenten en bestuurders nemen op deze dag het initiatief om een duurzame activiteit op hun school te organiseren. Omdat zo veel scholen meedoen, inspireren zij ook anderen om zich aan te sluiten bij de duurzaamheidsbeweging.

Elke school kan meedoen! Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen op de Dag van de Duurzaamheid. Je kunt de dag als aanleiding gebruiken om zelf een activiteit te bedenken waarmee je aandacht vraagt voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een duurzaam bedrijf, of een project starten rond een thema als afval of energie. Inspiratie voor duurzaam lesmateriaal kun je vinden op WikiWijs.

Daarnaast kun je ook aanhaken bij activiteiten die speciaal worden georganiseerd in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Denk aan SDG-gastlessen en de landelijke voorleesactie met het kinderboekenweekthema Gi-ga-groen.

Deel deze pagina: