Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. Duizenden leerkrachten, leerlingen, studenten en bestuurders nemen op deze dag het initiatief om een duurzame activiteit op hun school te organiseren. Omdat zo veel scholen meedoen, inspireren zij ook anderen om zich aan te sluiten bij de duurzaamheidsbeweging.

Doel van Dag van de Duurzaamheid

We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, gezondheid en armoede. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat leerlingen en studenten van nu hier al over leren. De Dag van de Duurzaamheid geeft hier jaarlijks een impuls aan. Deze dag is er voor alle leerlingen, studenten, leerkrachten, ouders, duurzame professionals en bestuurders die het belangrijk vinden dat het onderwijs van nu klaar is voor de wereld van morgen.

Urgenda organiseerde tien jaar lang de Dag van de Duurzaamheid. In 2018 werd elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Omdat in het onderwijs nog winst te halen is, heeft de coöperatie Leren voor Morgen het stokje van Urgenda overgenomen door de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs te organiseren.

Hoe kan ik meedoen?

Elke school kan meedoen! Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen op de Dag van de Duurzaamheid. Je kunt de dag als aanleiding gebruiken om zelf een activiteit te bedenken waarmee je aandacht vraagt voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een duurzaam bedrijf, of een project starten rond een thema als afval of energie.
Inspiratie voor duurzaam lesmateriaal kun je vinden op WikiWijs.

Daarnaast kun je ook aanhaken bij activiteiten die speciaal worden georganiseerd in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Denk aan SDG-gastlessen en de landelijke voorleesactie met het kinderboekenweekthema Gi-ga-groen.

Meer weten?

Kijk op de website van de Dag van de Duurzaamheid of neem contact op via info@dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl.

Leden
Duurzame PABO
SME

Agenda

Inspiratie/nieuws

Podcasts

Kennis

Meer projecten

Deel deze pagina: