LOGIN

Duurzame Docent Verkiezing

Elke jaar organiseert Leren voor Morgen de Duurzame Docent Verkiezing. We zetten de duurzame doeners dan in het zonnetje! Met hun verhalen, waarin zij best practices en eigen ervaring delen inspireren zij andere docenten en schoolleiders.

Doel van het project

Een duurzame samenleving vraagt om duurzaam onderwijs. Om jonge generaties voor te bereiden op complexe uitdagingen, hebben ze duurzame handvatten nodig van docenten. Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs?

Aanpak Duurzame Docent Verkiezing

Een duurzame docent ben je op veel verschillende manieren. Misschien heb je wel het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Werk je alleen met circulaire materialen? Of zorg je voor meer inclusiviteit op je school? Als duurzame docent bereid je de jonge generatie voor op een duurzame samenleving. Hierin kijken we niet alleen naar onderwerpen als milieu en klimaat maar belichten we ook de sociale kant van duurzaamheid zoals inclusie en gelijkheid.

De jury kiest jaarlijks op de Dag van de Duurzaamheid een winnaar uit het po, vo, mbo en ho.

Aanmelden

Binnenkort kan je jezelf of een collega weer aanmelden voor de verkiezing van 2022. Houd daarvoor onze website of socials in de gaten!

Duurzame Docenten 2021

Meer weten

Kijk op de site van de Duurzame Docent Verkiezing of neem contact op met Sofie Kreté (projectcoördinator).

Leden
Youth For Climate NL
Teachers for Climate
Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs (NADO)
SME

Meer projecten

Inspiratie/nieuws

Inspiratie en nieuws vanuit de Duurzame Docent Verkiezing vind je hier!

Kennis

Kennis vanuit de Duurzame Docent Verkiezing vind je hier!
Deel deze pagina: