LOGIN

17 werelddoelen les

Wil je leerlingen of studenten laten kennismaken met de 17 werelddoelen en luisteren naar wat zij belangrijk vinden? Geef je dan – als leerkracht of (gast)docent – op om de 17 werelddoelen les te verzorgen.

Deze interactieve les is interessant voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 6, 7 en 8), voortgezet onderwijs en voor MBO studenten. De les duurt een uur, bestaat uit een presentatie en filmpjes en biedt naast informatie en kennis over de werelddoelen ook inspiratie om de rest van het jaar aan de slag te gaan met de SDG’s, duurzaamheid en burgerschap.

Informatie in het kort:

  • In september worden online trainingen gegeven voor (gast)docenten
  • De lessen worden gegeven (of geef je zelf ) rondom 25 september (SDG Action Day) en 10 oktober (Dag van de duurzaamheid)
  • Bij aanmelding ontvang je een SDG-pakket (inclusief SDG-jaarkalender)
  • Coöperatie Leren voor Morgen en Vereniging GDO (netwerk van NME-centra) bieden als vervolgtraject een masterclass voor docenten die een stap verder willen met duurzaamheid op hun school.

Leerkrachten en docenten kunnen zich hier aanmelden. Je kunt je ook als school aanmelden en aangeven dat je een beroep wil doen op een gastdocent.
De aanmelding voor gastdocenten opent in augustus.

.

 

Meer projecten

Inspiratie/nieuws

Kennis

Deel deze pagina:

In de Coöperatie Leren voor Morgen zijn diverse partijen verenigd die zich inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs. De Coöperatie Leren voor Morgen ontvangt financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van het programma DuurzaamDoor.