Met het onderwijsconsortium Flevoland willen we de onderwijsbehoeften in de context van Flevoland identificeren aan de hand van de vraag: “Wat is er in het beroepsonderwijs van Flevoland nodig om structureel op te leiden voor een Circulaire Regionale Economie?”
Bij het onderwijsconsortium zijn instellingen uit het VO, MBO en HBO aangesloten. Met dit samenwerkingsverband identificeren we de vragen en behoeften vanuit het beroepsonderwijs om op te leiden voor een Circulaire Regionale Economie. De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en hierdoor waardevernietiging te minimaliseren. Daarnaast duiden we samenwerkingsbehoeften tussen de onderwijsinstellingen en hun omgeving (Bedrijfsleven, MKB, Provincie, Gemeente) én maken we de vragen aan de beoogde partners specifiek.
Met het project ‘Opleiden voor een CRE’ is het de bedoeling van de bijeenkomsten om een pilot (praktijkopdracht) te bedenken waarin er geëxperimenteerd wordt met een vorm van samenwerking tussen onderwijsinstellingen uit de regio ten behoeve van het opleiden voor een CRE.
In de Coöperatie Leren voor Morgen zijn diverse partijen verenigd die zich inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs. De Coöperatie Leren voor Morgen ontvangt financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van het programma DuurzaamDoor.