In memoriam: Marije van Zomeren

Met veel verdriet hebben we kennisgenomen van het overlijden van Marije van Zomeren. Slechts twee maanden heeft ze met ons samen kunnen werken, nadat zij in oktober 2021 als projectmanager van het project Homo Florens in het HEO aan de slag ging. In deze korte tijd heeft ze indruk op ons gemaakt met haar ondernemende instelling en pure motivatie voor haar werk. Het team van Leren voor Morgen wenst haar man Jeroen en kinderen Teuntje en Roosje veel kracht toe.

Giuseppe van der Helm (directeur Leren voor Morgen): “Marije kwam bij ons in oktober 2021. De eerste maanden van haar aanstelling heeft ze gewerkt aan het project Homo Florens in het HEO. Later zou ze dat project overdragen en zich bezig gaan houden met de verdere ontwikkeling van de coöperatie. Wij waren blij dat zij ons team met haar jarenlange ervaring als ondernemer kwam versterken. Het was dan ook treurig dat ze al zo snel ziek werd en samen met haar gezin voor een grote uitdaging kwam te staan. Tijdens haar ziekte toonde ze zich sterk en strijdbaar en dat maakte diepe indruk op ons. Ik wens haar man en kinderen veel sterkte toe. Moge haar nagedachtenis hen tot zegen zijn.”

Pleuni de Kind (teamleider Leren voor Morgen): “Ik heb Marije ervaren als een sterke vrouw met een scherpe tong en een groot hart. Ze had een enorme drive om bij te dragen aan verduurzaming en bracht daarvoor meteen nieuwe ideeën in. Die drive en strijdbaarheid heb ik ook gevoeld tijdens onze gesprekken toen ze ziek was. Tot het laatste moment bleef Marije positief, gedreven om beter te worden, vastberaden om te leven. Onwerkelijk dat zij er nu niet meer is. Wat een diep verdriet moet dit haar naasten geven. Ik wens haar man, kinderen, ouders en anderen veel kracht en liefde toe.”

Steven van den Heuvel (directeur ILSE, partner in het project Homo Florens): “Marije was een enthousiaste, warme en betrokken persoon, met wie het fijn was om samen te werken. Het is onwerkelijk hoe snel het is gegaan. Marije laat een grote leegte achter in haar gezin en omgeving – ik wens allen kracht en troost toe!”

Suzanne Ekel (programmamanager Goldschmeding Foundation, partner in het project Homo Florens): “We hebben Marije maar kort gekend, maar haar energie en bevlogenheid staan me goed bij. Wat een verlies voor haar man en kinderen en iedereen die haar liefheeft. Laten we het leven en onze dierbaren omarmen.”

Bart Mijland (projectmanager Homo Florens): “Wat had ik graag meer geleerd van Marije. Tijdens ons kennismakingsgesprek werd duidelijk dat wij beiden een heel ander pad hadden bewandeld, maar wel dezelfde ambitie hadden voor dit project. We zullen haar drijfveren dan ook blijven meenemen, zoals ook de afgelopen maanden. Ik wens dat haar gezin het grote gemis kan zien als een andere vorm van liefhebben. Zo blijft de liefde voortbestaan.”

Er is een herdenkingspagina voor Marije aangemaakt, waar een bericht kan worden achtergelaten of een digitaal kaarsje aangestoken.

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws