Leerkrachten community

PO voor Morgen

Vind jij het belangrijk om in je lessen aandacht aan natuur, klimaat en sociale duurzaamheid te geven? En heb je de wens om lesideeën en inspiratie te delen met collega-leerkrachten van andere scholen?

Meld je dan nu aan voor de Leerkracht Community

Eerstvolgende bijeenkomst:
Woensdag 24 mei 15.00 – 16.30
Online, via Zoom
Thema: Moestuinieren bij school: hoe doe je dat?

Door het zelf zaaien, verzorgen en en oogsten van groente en fruit kunnen  leerlingen spelenderwijs betrokkenheid ontwikkelen bij voeding en natuur. In de moestuin helpen kinderen elkaar en leren ze over o.a. biodiversiteit, natuurlijke kringlopen en de invloed van het weer en klimaat. De effecten op welzijn zijn veelvuldig onderzocht: leerlingen zijn buiten en in beweging en moestuinieren doet een beroep op hun geduld en verantwoordelijkheidsgevoel.

De inleiding van deze bijeenkomst wordt verzorgd door een ervaren moestuinjuf. Daarna wisselen we – zoals bij elke bijeenkomst  – weer volop lesideeën met elkaar uit. Met behulp van de Whole School Approach laten we zien hoe je als school moestuinieren een structurele plek kunt geven in jullie onderwijs. Diverse collega’s van de Alliantie Schooltuinen sluiten aan om tips en voorbeelden te delen.

Aanmelden: stuur een berichtje aan Peter Luijten: peter@lerenvoormorgen.org
De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de Week van de Schooltuin. Hier lees je wat je deze week nog meer kunt doen met jouw klas.

We organiseren elke 2 maanden een online bijeenkomst. Tussendoor organiseren we soms activiteiten op locatie. De thema’s kiezen de leerkrachten zelf, in onderling overleg.

 

Inspirerende projecten

In november werd een serie bijeenkomsten georganiseerd over de belangrijkste ontwikkelingen over duurzaamheid in het onderwijs. Die bijeenkomsten zijn terug…
De SDG kennismakingslessen voor PO, VO/MBO, of HBO
Elk jaar organiseert Leren voor Morgen de Duurzame Docent Verkiezing. Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van…

Agenda

Bekijk hieronder de interessante agendapunten voor docenten, of georganiseerd vanuit de leerkrachten community.
do 14 maart 2024, 19:00 U
Pakhuis de Zwijger

Aanmelden

Betrokken leden

Leden die actief zijn binnen de leerkrachten community:
Deel deze pagina: