vr 19 april 2024, 10:00 U 14:00 U

Zie hoe het ook kan: duurzame inrichting en duurzame schoolgebouwen

Foto MBO Nimeto Maarten va Kesteren

In het netwerk van Leren voor Morgen komen steeds meer mensen die op een school werken aan duurzame bedrijfsvoering. De vraag hoe je je schoolgebouw duurzaam kunt gebruiken wordt vaak gesteld. Daarom organiseren we met onze leden deze netwerkbijeenkomst, waar we je met andere ogen laten kijken naar de betekenis van al bestaande gebouwen en inrichting en hoe je de waarde ervan kunt bewaren.

Programma

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een duurzaam gebouw en inrichting? En ben je werkzaam op een school als facilitair medewerker/manager of werkzaam in de bedrijfsvoering en bezig met duurzaamheid? Meld je aan voor deze bijeenkomst!

Ontdek de mogelijkheden en de schoonheid van hergebruik van het bestaande – het doet niet onder voor nieuw. En het hoeft niet meer te kosten! Met slimme ingrepen kun je een school al transformeren. Om de studenten, leerkrachten en de omgeving in hun kracht te zetten.

We zijn te gast bij Nimeto in Utrecht, een mooi voorbeeld van een duurzaam gebouw. Voorzitter van het College van Bestuur Henk Vermeulen, onze gastheer, heet ons welkom en laat zien hoe deze locatie met aandacht op duurzame wijze is gerenoveerd. Na een korte introductie over duurzaam onderwijs nemen André Veldhuizen van Eromesmarko en Wilma Kempinga van stichting Mevrouw Meijer ons mee in de mogelijkheden van resp. duurzaam inrichten en duurzame renovatie. De R-ladder, circulariteit, hergebruik van materialen, vernieuwend aan de slag met je school en open onderwijsruimte komen allemaal aan bod.

Deze netwerkbijeenkomst sluiten we af met een gezamenlijke lunch – die we als het weer meezit kunnen nuttigen in de mooie binnentuin.

We hopen je te zien op 19 april! Wil je een preview van wat je op Nimeto kunt verwachten? Bekijk dit filmpje.

Wanneer

vr 19 april 2024, 10:00 U 14:00 U

Waar

Nimeto Utrecht

Smijerslaan 2

3572 LP Utrecht

Organisatie

Nimeto Utrecht

Voor wie

Voor iedereen die zich binnen een onderwijsinstelling bezighoudt met gebouw, inrichting en facilitair management en die geïnteresseerd is in duurzaamheid.
Deel deze pagina: