vr 8 maart 2024, 11:30 U 17:00 U

Sustainability Skills Meet Up

Duurzame Skills

Over de Sustainability Skills Meet Up
Hoe kunnen we (toekomstig) werkenden toerusten met de vaardigheden, kennis en houding die zij nodig hebben om te floreren in een duurzame en inclusieve samenleving? Op 8 maart (middag) organiseren we in samenwerking met Katapult weer een Sustainability Skills Meet Up!
 

Hier ontmoeten professionals uit het onderwijs, bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheden elkaar om te kijken hoe we door samen leren verder kunnen komen in duurzame transitievraagstukken. We zetten daarbij de praktijk centraal en gebruiken de transitiecurve (X-curve) voor het duiden daarvan. Samen kijken we naar elementen die een rol spelen voor systeemverandering.

Deze Meet Up sluit tevens aan bij de “expeditie klimaattransitie”.

Meld je nu vast aan via de aanmeldbutton hieronder! Er is beperkt plek.

Aanmelden

Programma

 

Aftrap Expeditie Klimaattransitie met lunchsessie door Carien van der Have
Transitie in denken en doen – handvatten bij duurzame ambities
Samen met Carien, adviseur en onderzoeker gespecialiseerd in circulaire economie, ketensamenwerking en nieuwe business modellen bij DRIFT, gaan we op zoek naar nieuwe en gezamenlijke inzichten die als startpunt voor onze expeditie dienen. Naast alle inhoudelijke toffe voorbeelden is de bindende factor tussen alle transitiethema’s de processen die horen bij transitie. Even uitzoomen dus, om vervolgens, tijdens de expeditie op 21-22 maart de inhoud in te duiken. Heb je nu al vragen of thema’s voor Carien, laat het weten 

Interactieve opening
In een interactieve vorm kom je erachter wie er nog meer zijn en starten we samen de bijeenkomst.

Kennismaken met de praktijkprojecten
Verschillende (pilot) projecten uit de praktijk stellen zich kort aan je voor. Zij vertellen bijvoorbeeld waarom ze werken aan dit project en hoe er wordt gewerkt. Ook delen ze succes en leerervaringen. Ten slotte delen ze een knelpunt of uitdaging die ze willen bespreken.

Praktijktafels: aan de slag!
Je kunt aansluiten bij een of meerdere praktijktafels. Je gaat samen met deprojectleiders van de projecten waar je voor de pauze kennis mee hebt gemaakt aan de slag. In een interactieve werkvorm duiken jullie in de praktijk en gaan samen op zoek naar de elementen die nodig zijn voor systeemverandering.

Duiding van transitie-elementen
Per praktijktafel wordt een korte plenaire terugkoppeling gegeven over de opbrengsten. Carien van der Have helpt met het duiden van die de opbrengsten in het licht van de transitie. Samen plotten we de projecten op de X-curve van transitie.

Afsluiting en borrel
We ronden de Meet Up gezamenlijk af. Ook wordt er meer informatie gedeeld over Meet Ups die de rest van het jaar nog gepland staan en kunt je lid worden van onze gezamenlijke LinkedIn-groep. Natuurlijk sluiten we de dag af met een gezellige borrel.

Wanneer

vr 8 maart 2024, 11:30 U 17:00 U

Waar

De Boothstraat kerk

Boothstraat 7

Utrecht

Organisatie

Voor wie

Professionals uit het onderwijs, bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheden
Deel deze pagina: