vr 12 april 2024 00:00 U

Conferentie: Lessen voor een hoopvolle toekomst

Conferentie duurzaamheidsdidactiek

De 1e editie van de Conferentie over Duurzaamheidsdidactiek zal plaatsvinden op 12 april 2024.


Hoe geven we les over duurzaamheid, zodat onze leerlingen niet alleen problemen zien, maar een hoopvol perspectief ontwikkelen? Een perspectief dat laat zien dat keuzes en acties er toe doen en dat de toekomst geen voldongen feit is. Hoe informeer je leerlingen en vermijd je daarbij valkuilen, zoals het aanjagen van verlammende angst? Hoe passen we duurzaamheideducatie concreet toe in ons onderwijs?

Verfrissende Perspectieven op Duurzaamheidsonderwijs

Om leerlingen hoopvol naar de toekomst te laten kijken, moeten we onze onderwijsdoelen heroverwegen en vernieuwende didactische benaderingen verkennen. Misschien is de aanpak wel heel anders dan we gewend zijn.

Deze conferentie zal docenten inspireren om leerlingen te motiveren voor een hoopvolle toekomst. Je zult frisse ideeën, didactische mogelijkheden en lesmateriaal rond diverse duurzaamheidsthema’s meenemen, die direct toepasbaar zijn in jouw onderwijs. Ook is er aandacht voor de psychologische en emotionele achtergronden die het denken en handelen van leerlingen ten aanzien van duurzaamheid beïnvloeden.

Doe mee

Kom op 12 april naar de Hogeschool Utrecht en help mee om een toekomst te vormen waarin onze leerlingen met optimisme en daadkracht de wereld tegemoet treden. Bekijk hier het hele programma. Aanmelden kan tot 22 maart.

Wanneer

vr 12 april 2024 00:00 U

Waar

Hogeschool Utrecht

Organisatie

Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool van Amsterdam & U-Talent

Voor wie

Deel deze pagina: