Mijn Ideale School

Wat zien leerlingen van nu als kansrijke verbeteringen? Wat willen zij leren om klaar te zijn voor de toekomst? Waar moet het onderwijs van de toekomst aan voldoen? Hoe ziet de ideale school van leerlingen eruit?

Doel van Mijn Ideale School

Om meer zicht te krijgen op de wensen van de jongste generaties is Leren voor Morgen in 2021 met Mijn Ideale School gestart. Een wedstrijd waarin leerlingen uit het po en vo laten zien hoe hun ideale school eruit ziet. Het doel van de teken- en schrijfwedstrijd is om de input van leerlingen op te halen en daarmee verdere stappen te zetten in het ontwerpen van een plan voor duurzame onderwijsvernieuwing, passend bij en afgestemd op de behoeften van leerlingen zelf.

Mijn Ideale School Lesinspiratie

Op dit moment loopt de wedstrijd niet meer. Wel kun je de wedstrijd als inspiratie voor jouw les gebruiken. Wil jij met jouw leerlingen aan de slag met deze wedstrijd, maar zoek je nog een kapstok om de ideale school aan op te hangen? In de les kun je aandacht geven aan bijvoorbeeld de Sustainable Development Goals. Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen bestaan uit zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties, waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Samen vormen ze een breed beeld van het begrip “duurzaamheid”.

Wil je inspiratie voor zo’n les? Kijk dan eens op Zeventien doelen die je deelt of lees meer over de SDG’s.

Bekijk hier de handleiding voor nog meer inspiratie!

No results found.

Agenda

Inspiratie/nieuws

Inspiratie en nieuws vanuit de Ideale School vind je hier!

Podcasts

Kennis

Kennis vanuit de Ideale School vind je hier!

Meer projecten

Deel deze pagina: