di 10 oktober 2023, 10:00 U 16:15 U

Landelijk Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’

Kerndoelen

Kijk en denk mee over de conceptkerndoelen po, vo en (v)so
Na ruim 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. Het afgelopen jaar heeft een team van leraren, vakexperts en curriculumontwikkelaars hard gewerkt aan de actualisatie van deze kerndoelen. Zij zijn hierin bijgestaan door een advieskring met vertegenwoordigers uit de onderwijssector. Binnenkort worden de conceptkerndoelen opgeleverd. Ook aan de actualisatie van de kerndoelen van digitale geletterdheid en burgerschap wordt momenteel hard gewerkt, waarvan de conceptdoelen eind dit jaar volgen. Hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen?

Tijdens dit landelijk congres kom je meer te weten over de achtergrond van de actualisatie van de kerndoelen Nederlands, rekenen en wiskunde, digitale geletterdheid en burgerschap. Deze kerndoelen zijn ontwikkeld voor einde po, onderbouw vo en (v)so. Je komt er achter hoe we conceptkerndoelen met grotere groepen scholen gaan bespreken en beproeven. Daarbij spelen vragen als: Hoe kun jij deelnemen en wat gaat het voor jouw school betekenen?

Het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie en het belooft een afwisselende dag te worden vol inspirerende sprekers die je meenemen in de wereld van het landelijke en schoolcurriculum. Ben je geïnteresseerd in de nieuwe kerendoelen en wil je alvast meer te weten komen over hoe jouw school hier straks goed mee kan werken? Kom op dinsdag 10 oktober 2023 naar het Landelijk Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ in De Woonindustrie in Nieuwegein en denk mee over de conceptkerndoelen!

Aanmelden


Netwerkevent VO & Uitreiking SustainaBul 2023

Op dezelfde dag, de Dag van de Duurzaamheid, vindt ook het Netwerkevent VO plaats met de uitreiking van de SustainaBul 2023. Ben je benieuwd naar hoe je met jouw school aan de slag kunt met Leren voor Duurzame Ontwikkeling? Bij dit evenement staat het delen van goede voorbeelden, ontmoeten van anderen die hiermee bezig zijn en het vieren van successen centraal Klik op de knop hieronder voor meer informatie en aanmelden!

Netwerkevent VO

Wanneer

di 10 oktober 2023, 10:00 U 16:15 U

Waar

De Woonindustrie in Nieuwegein

Organisatie

SLO

Voor wie

Leraren, IB’ers, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers po/vo/(v)so, onderwijsorganisaties, lerarenopleiders, toetsmakers, leermiddelenmakers, onderwijsadviseurs, experts, geïnteresseerden
Deel deze pagina: