Zoek op
Sluit dit zoekvak.
ma 5 februari 2024, 16:00 U 20:00 U

Scholing Donut Economie

Donut

Leer hoe dit vernieuwende economische model de weg wijst naar een duurzamere en rechtvaardigere samenleving. Ontdek de principes, toepassingen en impact van de Donut Economie en laat je inspireren om deze inzichten te integreren in je lessen en schoolbeleid.

Ontdek de kernprincipes en filosofie achter de Donut Economie, ontwikkeld door econoom Kate Raworth. Deze economische benadering streeft naar een duurzame en sociaal rechtvaardige wereld. Tijdens de nascholing krijg je inzicht in de verschillende aspecten van dit model, zoals de donutvormige grafiek die de grenzen van de planeet en sociale ondergrenzen illustreert. Leer hoe je de principes van de Donut Economie kunt vertalen naar concrete acties en beleidsmaatregelen op nationaal en lokaal niveau.

Ontdek inspirerende praktijkvoorbeelden van organisaties die al met de Donut Economie werken. Leer hoe zij duurzame oplossingen hebben gevonden voor vraagstukken op het gebied van voedselproductie, energiegebruik en afvalvermindering. Deze voorbeelden dienen als inspiratiebron om de principes van de Donut Economie toe te passen in jouw lessen en schoolbeleid.

De nascholing biedt ruimte voor interactie en het uitwisselen van ervaringen met collega-docenten. Samen onderzoeken we hoe we de Donut Economie kunnen integreren in het onderwijs, om de volgende generatie bewuste en verantwoordelijke wereldburgers op te leiden.

Laat je inspireren en maak deel uit van deze belangrijke beweging naar een duurzamere en rechtvaardigere toekomst.

Deze scholing wordt georganiseerd door Wageningen Pre-University
Inschrijven kan hier!

Wanneer

ma 5 februari 2024, 16:00 U 20:00 U

Waar

Lumen, Campus Wageningen

Organisatie

Voor wie

Docenten
Deel deze pagina: