Welke vaardigheden zijn benodigd in de transitie naar een circulaire economie? Hoe zijn deze vaardigheden te verankeren in het onderwijsproces? En wat hebben docenten nodig om jongeren op te kunnen leiden tot circulaire vakmensen?

Met Circular Skills werkt Leren voor Morgen aan het overbruggen van de kloof tussen het beroepsonderwijs en (koploper-)bedrijven op het gebied van circulair bouwen, ontwikkelen en installeren. Dat doen we door de belangrijkste vaardigheden in kaart te brengen en deze te verankeren in het onderwijsproces. Daarbij gaat het om zowel technische, vakinhoudelijke kennis van de nieuwste innovaties als generieke, vakoverstijgende competenties voor een nieuwe samenleving en economie.

Op dit moment werken we aan een eerste verkenning van de bouw- en installatiesector. Begin januari presenteren we het eerste rapport in een reeks rapporten waarin wordt verkend welke innovatietrends bepalend zijn in de transitie naar een circulaire sector en welke vaardigheden benodigd zijn om deze transitie te volmaken. Daarnaast voeren we een aantal pilotprojecten uit die in de onderwijspraktijk experimenteren met het onderwijzen van deze vaardigheden. Tenslotte leggen we de basis voor een digitaal kennispunt op het gebied van circulair onderwijs, waar actuele informatie en ontwikkelde materialen worden ontsloten. 

Voor meer informatie over Circular Skills kunt u contact opnemen met projectcoördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..