Nexxdott

Nexxdott is een organisatie-adviesbureau met een missie: jongeren helpen hun toekomstmogelijkheden te ontdekken. En omdat dit samenhangt met de toekomst van onze planeet, koppelen wij die toekomstmogelijkheden aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Wat we doen

Wij ontwikkelen (LOB)programma’s en trainingen voor het voortgezet en hoger onderwijs die jongeren helpen de vragen :’Wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik?” te beantwoorden en competenties te ontwikkelen, zoals complexe problemen oplossen, creatief denken en samenwerken in teamverband.

Daarnaast ontwikkelen we spellen, zoals het Kernwaardenspel en het Toekomstlabspel, die spelers vanaf 12 jaar laten nadenken over zichzelf en hun toekomstmogelijkheden. Er ontstaat verbinding tussen jong en oud, door waardevolle gesprekken over wat spelers beweegt.

Verder bieden we trainingen aan docenten (directies, mentoren, decanen) in het voortgezet en hoger onderwijs om met de juiste mindset en competenties jongeren te begeleiden en ontwikkelen op hun pad naar de toekomst.

Wat wij aanbieden

Webinars, lesmateriaal, advies, trainingen en spellen

Expertise in SDG

Deel deze pagina: