Wie we zijn
Biomimicry is de praktijk en wetenschap die de natuur bestudeert en als inspiratie gebruikt om hedendaagse duurzaamheidsproblemen op te lossen. Na 3,8 miljard jaar aan evolutie heeft de natuur immers geleerd wat werkt, wat geschikt is en wat blijvend is. Vaak streven de oplossingen in de natuur onze oplossingen aan alle kanten voorbij: ze zijn ingenieus, duurzaam en adaptief.
Stichting biomimicryNL bestaat uit gedreven professionals die het vakgebied van biomimicry verder willen verspreiden, ontwikkelen en in de praktijk brengen om een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals. Zo kunnen we de verandering die op dit moment nodig is in gang zetten en versnellen. Naast het verzorgen van lezingen en workshops, het verbinden van de juiste personen en het adviseren van organisaties om biomimicry te implementeren, ontwikkelen we lesmateriaal over biomimicry voor verschillende leeftijden.
Wat we doen
Biomimicry is een vernieuwende onderwijsinsteek en geeft leerlingen van alle leeftijden de handvatten om het duurzaamheidsprobleem met beide handen aan te pakken. Het leuke van biomimicry is dat het dit probleem op een positieve en hoopvolle manier benaderd, door de laten zien dat er al miljoenen duurzame oplossingen te vinden zijn in de natuur. Bovendien stimuleert biomimicry-onderwijs 21e-eeuwse vaardigheden als onderzoekend leren, kritisch denken, probleem oplossen, creatief denken en samenwerken.
Wat wij aanbieden
Primair onderwijs
Voortgezet onderwijs
Expertise in SDG
In de Coöperatie Leren voor Morgen zijn diverse partijen verenigd die zich inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs. De Coöperatie Leren voor Morgen ontvangt financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van het programma DuurzaamDoor.