4

Wie zijn de duurzaamste docenten van Nederland?

Dat horen we tijdens de uitreiking van de Duurzame Docent Verkiezing op 23 november! Tijdens dit event in Pakhuis de Zwijger staat inspireren en leren van elkaar centraal. De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door een inhoudelijke dialoog, een onderwijsmarkt en volop tijd om te netwerken met duurzame pioniers in het onderwijs.

De verkiezing

Tijdens de Duurzame Docentverkiezing zetten we docenten die in hun lessen en de praktijk aandacht besteden aan duurzaamheid in het zonnetje. Deze leerkrachten zetten zich elke dag in om de jongere generatie voor te bereiden op de complexe toekomst die hen te wachten staat. De verkiezing biedt de inspirerende en hardwerkende docenten een podium.

Onze jury kijkt o.a. naar het bieden van handelingsperspectief aan leerlingen, het betrekken van leerlingen, inspireren en het integraal benaderen van duurzaamheid (alle criteria). Uit alle verhalen kiest de jury op 23 november uit elke onderwijslaag een winnaar.

Het programma

De avond opent met een duurzame onderwijsmarkt met kraampjes van relevante partijen op het gebied van duurzaam onderwijs. Iedereen kan vrij rondlopen. Tijdens het Special Educaution debat stellen we elkaar de vraag: “Hoe bieden we met het onderwijs handelingsperspectief aan jongeren?” We gaan hierover in gesprek met Arjen Wals (hoogleraar en UNESCO Chair Leren voor Duurzaamheid), Pauline Drost (docent / onderzoeker International Business and Natural Resources), Dina El Filali (changemaker en spoken word artiest), Pieter Lossie (student politicologie en beleidsmedewerker VO-Raad) en de duurzame docenten van 2021. Dan gaan we over tot de prijsuitreiking, deze wordt live uitgezonden door AT5. Hierna weten we wie de winnaars van de Duurzame Docent Verkiezing 2022 zijn!

De jury

Onder leiding van voorzitter Pieter Lossie zullen o.a. de volgende juryleden de inzendingen beoordelen:

·   Nick van Breda – changemaker onderwijs en exponential technologies

·   Louise Ruys – duurzame docent PO 2021

·   Wendy Kakebeeke – directeur Young Impact

·   Wieneke Maris – duurzame docent VO 2019

·   Floris ten Duis – innovatiemanager ABN/AMRO, oprichter Green Offices

·   Margareth de Wit – CEO van Academica University of Applied Sciences

·   Bas van den Berg – duurzame docent HO 2021

·   Colien Langerwerf – duurzame docent MBO 2021

Aanmelden

Het event is gratis, wel is het wenselijk als bezoekers zich aanmelden!

 

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws