wereldburgerdag

Wereldburgerdag CIOS Zuidwest

Het Doel van de Wereldburgerdag is om de studenten meer wereldburger te maken en hen bewuster te laten zijn over de wereld waarin zij in leven. Hoe word je een goede wereldburger? Waar krijg je als wereldburger mee te maken?

Alle tweedejaars studenten van CIOS Zuidwest Nederland, een samenwerkingscollege van Scalda en ROC da Vinci College, van de locaties Goes, Roosendaal en Dordrecht, zijn naar Goes gekomen om deze ochtend samen te beleven. De groepen zijn op klassen samengesteld en iedere klas heeft een studiecoach of klassenbegeleider bij zich die de klas meeneemt. De klassen beleefden samen een Doe, In gesprek met… en een documentaire met discussievormen. Tot slot kregen ze nog 3 hapjes uit een andere cultuur als afsluiter.

Al met al een interactieve en inspirerende ochtend. Bekijk hier de aftermovie!

 

Blijf op de hoogte!
Scalda doet ook mee met de SustainaBul MBO! Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul MBO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Roos Wemmenhove. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het mbo? Meld je aan voor het netwerk MBO voor Morgen!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws