Week van de Circulaire Economie

Ontwerp zonder titel (2)
Doe mee aan de week van de circulaire economie! Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari kan je deelnemen aan verschillende workshops, kennissessies en excursies. Er zijn ook verschillende activiteiten die aansluiten bij onderwijs, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje:

7 februari

Nationale Conferentie Circulaire Economie
Op maandag vindt de vierde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats met als thema: Allemaal Circulair! Hier kan je samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen online in gesprek over wat er nodig is om een circulaire economie te creëren. Er zijn verschillende deelsessie waarbij je kan aansluiten. Daan de Kruijf, projectleider Circular Skills bij Leren voor Morgen, is ook een van de sprekers. Hij vertelt meer over zijn ervaringen in circulair onderwijs in de sessie: Circulaire Skills, van vangnet naar springplank. Lees meer!

Speel je Circulair!
De transitie naar de circulaire economie is een sociale verandering, waar iedereen aan bij kan dragen. In de game ‘Speel je Circulair’ leer je in een week meer over de circulaire economie. Dit doe je o.a. door middel van een quiz, verschillende opdrachten en het delen van je ideeën. Op maandag start je met een kick-off om vervolgens te kunnen gaan spelen. Lees meer!

Futureproef: hoe ziet jouw toekomst eruit?
Hoe zouden studenten (in het MBO, HBO, als WO) hun onderwijs ingericht willen zien met het oog op een veranderende arbeidsmarkt en de behoefte aan bijvoorbeeld circular skills die hierbij ontstaat? Leren voor Morgen, de Jonge KlimaatBeweging en Studenten voor Morgen hebben samen een game ontwikkeld waarin we studenten vragen hoe toekomstbestendig, futureproef, hun opleiding eruit ziet. Lees meer!

8 februari

Europese RCE meeting
SPARK the Movement organiseert i.s.m. Leren voor Morgen een meeting rond de vraag: hoe kan onderwijs de transitie naar een duurzame samenleving ondersteunen? Ze willen deelnemers uitnodigen om hun verbeeldingskracht maximaal aan te zetten en mee te denken over een nieuwe realiteit. Dit doe je op drie niveaus: de aandachtig betrokken mens, de transformatieve school en de betekenisvolle samenleving. Lees meer!

Samenrijk: circulaire economie spel
In het spel van Samenrijk fungeer je, samen met de andere deelnemers, als nieuw bestuur en bedenk je een plan om een bedrijf circulair te maken. Zo leer je op een interactieve manier de basisprincipes van circulariteit. Speel en beweeg mee richting een duurzame toekomst. Lees meer!

9 februari

Leerlijn mbo: circulaire regionale economie
Het MBO College Lelystad biedt studenten een leerlijn die gericht is op het ontwikkelen van een circulaire economie in de regio. Met als doel: de student als vakmensen van de toekomst. De focus ligt hierin op de student zodat zij met de nodige kennis, vakspecifieke vaardigheden en houding de arbeidsmarkt op gaan. Lees meer!

10 februari

Masterclass: economics for change
Wat als we een economie hebben die zich niet langer richt op eindeloze groei? Hoe zou ons leven er dan uitzien? Als het huidige model door mensen bedacht is, kunnen we ook zelf iets nieuws creëren toch? In deze masterclass geeft Kees Klomp, lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam en betrokken bij kennisdeling in het Homo Florens project van Leren voor Morgen, antwoord op deze vragen en vertelt hij meer over zijn zoektocht naar nieuwe economische denkrichtingen. Lees meer!

11 februari

Finale Nationale Hackathon
Zo’n 80 studenten uit het hoger onderwijs gaan de uitdaging aan om een circulair transitie vraagstuk op te lossen, de kick-off vond plaats op 31 januari. De teams kunnen meedoen aan verschillende workshops om zo extra kennis te vergaren voor het beste idee. Dit jaar is het thema van deze hackathon de textiel- en kledingindustrie. Op 11 februari presenteren de teams hun idee en kiest de jury een winnaar. Lees meer!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws