Zoek op
Sluit dit zoekvak.
VO-voor-Morgen_HansvanderWoerd-118

Tools voor Toekomstbestendig Onderwijs

Wil jij op school ook werken aan Leren voor Duurzame Ontwikkeling? Maak dan gebruik van deze handige tools!

Dit document is een verzameling van tools voor scholen die willen verduurzamen. Per tool is aangegeven in welke onderwijslaag of onderwijslagen (PO, VO, MBO, HO) deze kan worden ingezet. Het is niet volledig en kan verder worden aangevuld. Het streven is om de belangrijkste initiatieven te delen en alle verschillende duurzame thema’s aan bod te laten komen. Ontbreken er volgens jou duurzame tools? Laat het weten en stuur een mailtje naar onderwijs@lerenvoormorgen.org
Heb je zelf een leermiddel gebruikt of ontwikkeld dat goed aansluit bij leren voor duurzame ontwikkeling? Bijvoorbeeld een les over de SDG’s, een opdracht over klimaat en energie of een lesbrief over diversiteit en inclusie? Je kunt deze leermiddelen makkelijk op Wikiwijs plaatsen zodat heel veel docenten het kunnen vinden en gebruiken.

Leren voor Morgen beheert de themapagina Leren voor Duurzame Ontwikkeling, waar lesmateriaal staat met het keurmerk Leren voor duurzame ontwikkeling. Door lesmateriaal te bundelen en te voorzien van een keurmerk, maken we samen een verzameling aan lesmateriaal dat docenten door heel Nederland kunnen gebruiken. Deel je lesmateriaal voor deze themapagina met leermiddelen@lerenvoormorgen.org om op de themapagina te komen.

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws