Vanaf de eerste bijeenkomsten ter voorbereiding van Leren voor Morgen ben ik betrokken bij de coöperatie, eerst als meedenker, daarna als actief lid, vervolgens drie jaar als bestuurslid en nu dus vanuit mijn rol in de Raad van Toezicht. Ik doe dat met plezier, omdat ik geloof in de kracht van verbinding en samenwerking om ons doel te bereiken: iedereen de kennis en de skills om duurzaam te kunnen handelen.
Ik heb in de afgelopen 15 jaar vanuit verschillende perspectieven bijgedragen aan leren voor duurzame ontwikkeling. Ik heb in de klas, op organisatieniveau binnen één onderwijsinstelling en op organisatie-overkoepelend niveau met alle onderwijslagen in de regio gewerkt om het leren voor duurzaamheidsvraagstukken normaal te maken in de 21e eeuw. Dit resulteerde in internationale erkenning: het onderwijsprogramma SPARK the Movement is aangesloten op diverse Europese netwerken en op het VN-geïnitieerde RCE Network. Daarnaast ontwikkelde ik met wisselende consortia van onderzoekers en onderwijsmakers diverse tools, zoals Het Groene Kompas, de Whole School Approach to sustainability, de SPARK toolkit etc.
In de Raad van Toezicht breng ik graag mijn kennis en expertise in van de praktische kant van de zaak – de insteek van de student en docent- en van de meer abstracte wereld van wetenschappers en beleidsmakers. Doelgerichtheid, co-creatie en veerkracht kenmerken mijn manier van werken.
In de Coöperatie Leren voor Morgen zijn diverse partijen verenigd die zich inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs. De Coöperatie Leren voor Morgen ontvangt financiële steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van het programma DuurzaamDoor.