Op 10 december 2021 vieren we het feestje van duurzaamheid in het mbo: inspireren, ontmoeten, verbinden, en kennisdelen. Op die dag vindt het jaarlijkse symposium Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het mbo en de uitreiking van de SustainaBul MBO2021 plaats, georganiseerd door Leren voor Morgen ism Yuverta. Dit jaar is het thema van het symposium: Hoe geef je vorm aan de leeromgeving van de (duurzame) toekomst? Het symposium vindt plaats in Dordrecht bij Yuverta, van 10.30-17.00 uur. Het symposium is voor docenten, duurzaamheids coördinatoren, (facilitaire) managers en bestuurders in het mbo die actief (willen) zijn met duurzaamheid. 

Deel jij je kennis, mooie voorbeeld of activiteit op 10 december in een workshop, doe-activiteit of side-kick tijdens dit symposium? Laat het ons dan vóór 30 september weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je kunt één of meerdere van de volgende onderdelen aanmelden:

  • Een workshop van 75 minuten lees meer
  • Een doe-activiteit van 5 of 20 minuten lees meer
  • Een side-kick: een act, een kunstwerk, een stellage, een (technische) oplossing voor in je school, etc lees meer

De organisatie van het symposium maakt een keuze uit de aanmeldingen op basis van geschatte relevantie voor de doelgroep.

 

Hieronder vind je de links naar de symposia in het verleden, met de resultaten van die symposia:

In 2020 vond het jaarlijks symposium online plaats, van 7-11 december, met dagelijks 2 webinars over verschillende onderdelen van de WSA in het MBO. Op vrijdag 11 december vond het slotdebat plaats met uitreiking van de SustainaBul MBO 2020, live gestreamd vanuit het Wellant College in Houten. De webinars van 7-10 december kunt u hier terugkijken: Duurzaam Denken en Doen - Symposium over duurzaamheid in het MBO onderwijs (december 2020)

Eerdere symposia:

The art of GREEN thinking - Symposium over duurzaamheid in het MBO onderwijs (december 2019)
Symposium duurzaamheid in het kappersvak (oktober 2019)
 
Symposium Duurzaamheid in de MBO zorgopleidingen (april 2019)

Werkconferentie Check MBO (december 2018)
Werkconferentie Next Education (maart 2018)

 IMG 20190926 WA0010