Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Duurzame Schoolleider Verkiezing

De Duurzame Schoolleider Verkiezing is ontstaan naar voorbeeld van de Duurzame Docentverkiezing, om naast docenten ook schoolleiders te inspireren en goede voorbeelden uit te lichten. Dyade en coöperatie Leren voor Morgen delen deze ambitie en slaan de handen ineen om in 2024 de eerste Duurzame Schoolleider Verkiezing te organiseren.

Duurzame Schoolleider Verkiezing 2024

Coöperatie Leren voor Morgen en Dyade organiseren in 2024 voor het eerst de Duurzame Schoolleider Verkiezing om duurzame schoolleiders in het zonnetje te zetten en anderen te inspireren om zich met dezelfde energie in te zetten voor duurzame ontwikkeling in het onderwijs. 

Koplopers gezocht voor positieve impact
Om jonge generaties voor te bereiden op de wereld van morgen, hebben ze de middelen nodig om die toekomst duurzaam in te richten. Veel scholen werken dagelijks aan het bijbrengen van kennis, attitudes en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van de wereld.   

Wij zoeken naar díe schoolleider, (locatie)directeur of teamleider in het po, vo of mbo die positieve impact maakt. Die op een vernieuwende manier de school en het onderwijs verduurzaamt en met bevlogenheid collega’s en leerlingen inspireert. Die visie heeft en medewerkers binnen de school meeneemt in de transitie naar duurzaam onderwijs. Tijdens de verkiezing geven we deze koplopers een podium en delen we hun verhaal.

Meld je nu aan
Herken jij jouw schoolleider, collega of jezelf hierin? Nomineer diegene dan uiterlijk 14 oktober 2024

Ik wil een Duurzame Schoolleider nomineren

Doel van het project

De verkiezing heeft als doel om schoolleiders over heel het land te inspireren en handvatten te geven om aan de slag te gaan en duurzaamheid een integraal onderdeel te maken van de manier van lesgeven op school. Dit doen we door het bieden van een podium en het delen van kennis en verhalen van de voorlopers op dit gebied.

Duurzaamheid benaderen wij hierbij in de breedte vanuit de wereldwijde Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit houdt in dat we naast bijvoorbeeld milieuaspecten kijken naar de sociale kant van duurzaamheid (gelijkheid en inclusie).

Aanpak Duurzame Schoolleider Verkiezing

Een duurzame schoolleider kun je op veel verschillende manieren zijn. Ben jij, of ken jij, een schoolleider die samen met hun team een visie gevormd heeft voor een duurzame school? Die een concrete aanpak met voorbeelden van praktische oplossingen heeft? Die duurzame initiatieven van leraren en leerlingen de ruimte en handelingsperspectief geeft? Die samenwerkt met andere scholen of organisaties aan maatschappelijke vraagstukken? En anderen met vernieuwende ideeën inspireert? Ben jij, of ken jij, zo’n duurzame schoolleider? Deel je verhaal en inspireer andere schoolleiders om een duurzame school te worden en energie te geven aan duurzame ontwikkeling in het onderwijs!

De jury kiest jaarlijks een winnaar uit het po, vo en mbo. De jury is onafhankelijk, wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter en bestaat uit een samengestelde groep experts in schoolleiderschap en duurzame ontwikkeling, studenten en docenten. Bekijk hier de volledige criteria.

Meer weten

Kijk op de site van de Duurzame Schoolleider Verkiezing of neem contact op met Eline Koopman.

Leden
Dyade
Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs (NADO)

Agenda

november 2024
wo 13 november 2024, 18:00 U 22:00 U
Dyade Onderwijs Experience Centre

Inspiratie/nieuws

Podcasts

Kennis

Meer projecten

Deel deze pagina: