17 werelddoelen les

Kennismaken met de 17 werelddoelen en horen wat kinderen, jongeren en studenten belangrijk vinden?

De gratis SDG-lessen voor po, vo/mbo, of hbo (drie verschillende lessen) zijn ontwikkeld door onderwijsontwikkelaars, docenten en studenten. Jaarlijks worden de lessen opnieuw aangepast en in september voor alle scholen beschikbaar gemaakt om rond de SDG Action Day (25 september) en de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs (10 oktober) gegeven. Vorig jaar, 2022, hebben 680 klassen zich aangemeld!

Elke introductieles over de Sustainable Development Goals bestaat een powerpoint met leuke opdrachten, filmpjes, een quiz en een SDG-impactmeter voor de hele school.

Wil je je schooljaar ook starten met deze inspirerende les die leidt tot positieve actie op groene en sociale duurzaamheid?

Aanmelden kan hier. Na aanmelding geven we je toegang tot het lesmateriaal.
Je kunt jouw school aanmelden en aangeven met hoeveel klassen jullie deelnemen. Jij en je collega’s kunnen ervoor kiezen om de lessen zelf te geven of een beroep te doen op een gastdocent.

Er is ook de mogelijkheid om jezelf aan te melden als gastdocent /vrijwilliger. We hebben een online systeem om gastdocenten en scholen aan elkaar te koppelen. Indien aangemeld krijg je medio september een inlog waarmee je op zoek kunt gaan naar een school om vervolgens een afspraak te maken.

Voorbereiding
In het formulier kun je aangeven of je deel wilt nemen aan een voorbereidende training online. We lopen daarin samen de les door en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Data:

  • po les: dinsdag 12 september 19.30 – 20.15, olv John Steijns
  • vo/mbo les: dinsdag 19 september 19.30 – 20.15, olv Heleentje Swart
  • hbo les: maandag 18 september 19.30 – 20.15 olv Joanne Boonstra
SDG Masterclass voor docenten
Wil je meer doen met de SDG’s in jouw lessen en ontdekken hoe je duurzaamheid kunt verankeren in jullie school? En vind je het leuk om collega’s van andere scholen te ontmoeten die werken maken van duurzaam onderwijs? Dan kun je in het aanmeldformulier ook alvast aangeven of je deel wilt nemen aan de Masterclass. Dit wordt een bijeenkomst op woensdag 1 november van 17.00 – 20.00, nabij Utrecht CS. We zorgen voor soep en een broodje.
Coöperatie Leren voor Morgen, SDG Nederland, Duurzame PABO, Spark the Movement en Vereniging GDO (netwerk van NME-centra) bieden deze verdieping aan als vervolgtraject voor docenten en schoolleiders.

 

 

Leden
GDO

Agenda

Inspiratie/nieuws

Podcasts

Kennis

Meer projecten

Deel deze pagina: