Verzetsmuseum Junior komt naar je toe!
De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior  gaat op reis! In een vrachtwagen van bijna 11 meter komen we met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij scholen, buurthuizen, evenementen en bibliotheken in Amsterdam en omgeving.

Tentoonstelling over kinderen in de Tweede Wereldoorlog
In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier ontdekken de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.
 

Onderwijs
Bij de tentoonstelling is online een voorbereidende en afsluitende les beschikbaar. Elk kind krijgt een opdrachtenboekje.

Kerndoelen primair onderwijs: 1,2,3 (mondeling onderwijs) - 5, 9 (schriftelijk onderwijs) - 37 (oriëntatie op jezelf en de wereld).

  • Doelgroep: groep 7 & 8 PO
  • Maximaal 16 leerlingen per keer, 64 leerlingen per dag.
  • Duur tentoonstellingsbezoek: circa 75 minuten.

Website