Op 10-10-2019 is de Dag van de Duurzaamheid. Op basisscholen zijn er voorleesacties. Maar ook jij kan naar duurzame activiteiten gaan. Wij geven een overzicht van diverse activiteiten door het land.

Breda: Lezing over landbouw en biodiversiteit - Natasja Oerlemans (Wereldnatuurfonds) houdt een lezing in het Engels: hoe kan landbouw helpen bij het beschermen van de biodiversiteit? Bij Breda University of Applied Sciences om 16:00 - 17:30.

’s-Hertogenbosch: Debatcafe Circulair bouwen. Drie sprekers geven hun visie op circulair bouwen en delen hun ervaringen. Om 16.30 - 19.00 uur, zie 

Utrecht: College over duurzaam bouwen met prof. Jos Lichtenberg. Wat houdt duurzaam bouwen in? Prof. Jos Lichtenberg schreef het leerboek Duurzaam Bouwen voor de HBO studie Bouwkunde en neemt je in vogelvlucht mee in de ontwikkelingen. Ook gaat hij in op het meetbaar maken van duurzaamheid. Om 16 uur.

Educatief bordspel Klimaatjes. In Bordspel Klimaatjes werken 5 bovenbouwleerlingen samen om hun fictieve wereld Groentrecht duurzaam te maken. Maar letten ze wel op de economie? Door middel van kennis- en dilemmavragen leren de leerlingen spelenderwijs over allerlei aspecten van duurzaamheid. Als team kunnen wij voor 5 leerlingen op uw school een les van een uur aanbieden. Contact ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beverwijk: Duurzaam autodelen en de verborgen impact van vervoer. Een avond met praktische oplossingen voor dilemma's die consumenten ervaren wanneer ze zo duurzaam mogelijk willen leven. 9 oktober bij Openbare Bibliotheek Beverwijk. Om 19:30.

Wageningen: Green Office Wageningen organiseert de Seriously Sustainable Week. Met o.a. op 7 oktober een SDG game: 19:00-22:00 @ Thuis; op 9 oktober Fashionably Sustainable: 17.30-21:30 @ Orion, the Spot en 10 oktober Circular Farming Conference: 12.00-17.30 @ Orion.

Voor meer activiteiten, of om je eigen activiteiten aan te melden ga naar: dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl