De SustainaBul 2018 is  op de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het hoger onderwijs gewonnen door de TU Eindhoven. Voor de zesde keer hebben de Studenten voor Morgen een duurzaamheidsranglijst van universiteiten en hogescholen gemaakt. In voorgaande jaren stond Wageningen steevast bovenaan, maar die universiteit wint nu het zilver. Het brons is voor Hogeschool Van Hall Larenstein, die vorig jaar nog tiende stond.

Sustainabul

De SustainaBul is door de jaren heen gegroeid naar het grootste project dat Studenten voor Morgen organiseert en is uniek in zijn soort. Nergens in de wereld is er een ranglijst van deze soort en schaal die uitgevoerd en geïnitieerd is door studenten die dit alles vrijwillig verrichten. Vanuit deze unieke positie kan de SustainaBul zijn steentje bijdragen aan de verduurzaming van het Hoger Onderwijs.

De onderwijsinstellingen konden punten scoren op vier thema’s: onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en ‘integrale benadering’.

sustainabul ranking

TU Eindhoven winnaar

De Eindhovens universiteit krijgt met name lof toegezwaaid voor de duurzame studententeams: groepen studenten die interessante projecten aanpakken. Zoals Solar Team Eindhoven, dat een gezinsauto ontwierp die op zonne-energie rijdt, en TU/ecomotive met zijn auto die in alle levensfasen (van productie tot sloop) duurzaam is.

TU Eindhoven wint Sustainabul