Drie duizend basisschool-docenten hebben de eerste les Toekomstkunde ontvangen, de bosbranden in de Amazone stonden hierin centraal. Toekomstkunde is een lesprogramma van het WNF, gericht op hoe kinderen kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor de aarde. Er is een sterke koppeling met de actualiteit, dit wordt erg fijn bevonden door docenten die daar vaak niet aan toe komen.

Voor de zomer waren er al testlessen op diverse basisscholen. Deze zijn positief ontvangen; de leerlingen wilden graag weten hoe het met de planeet gaat, met name naar de problemen klimaatverandering, plasticsoep en stroperij waren ze benieuwd. Deze onderwerpen komen dan ook terug in de lessen Toekomstkunde.

De lessen bestaan voornamelijk uit werkbladen. Hierdoor kunnen leerlingen zelfstandig werken en hebben de leerkrachten er weinig omkijken naar. Het is uiteraard ook mogelijk om de lessen klassikaal te behandelen.

Elke week verschijnt er een nieuwe les Toekomstkunde over een actualiteit gelinkt aan natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren. Leerkrachten in groep 5 t/m 8 kunnen zich gratis aanmelden.

Meer informatie

Artikel gebaseerd op WWF