Op woensdag 10-10 is het de 10e editie van de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Voor het nieuwe voorleesboek zijn we op zoek naar kindertekeningen over duurzame energie. Welke kindertekeningen worden vereeuwigd in een mooi kinderboek over duurzaamheid? Doe mee met jouw groep of school!

Voorleesboek voor de Dag van de Duurzaamheid
Voor de Dag van de Duurzaamheid wordt een nieuwe verhalenbundel gemaakt: ‘De kracht van nieuwe Energie!’. Kinderen (4-12 jaar) maken voor het boek de tekeningen en pabo-studenten schrijven de verhalen. Eerder brachten wij op deze manier twee boeken uit: De wereld van Plastic en De wereld van Voedsel. Dit jaar is het thema Duurzame Energie.

Kindertekeningen gezocht voor nieuw voorleesboekUit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen op duizenden basisscholen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Scholen in Nederland kunnen het boek gratis aanvragen.

Doe ook mee!
Wij nodigen je graag uit om met je groep of met je eigen kind een tekening, schilderij of collage te maken over Duurzame Energie. Laat de fantasie de vrije loop. In het boek wordt een selectie van de inzendingen opgenomen.

Over het thema: De kracht van nieuwe energie!
Welke ideeën hebben kinderen over Duurzame Energie? Brainstorm samen met de kinderen en denk daarbij zo breed mogelijk. De fantasie van de kinderen mag geprikkeld worden. Volwassenen kunnen zich hier inlezen.

Meer informatie op de site van Duurzame PABO

Wanneer is de uiterste inzenddatum?
Stuur je tekening op voor 15 mei 2018.

Informatie voor het opsturen